Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Festes

Emoció i tradició en la Festa de la Verema

La Colla Jove de Castellers de Sitges guanya el concurs de trepitjadors amb 22 litres. L'Hereu de Sitges Oleguer Arola pesa 69 ampolles de vi Torres i la Pubilla de Sitges Vinyet Granda 67 ampolles.

Un any més, Sitges està celebrant una de les seves grans tradicions, la Festa de la Verema, organitzada per Foment de Sitges, amb els primers actes del nou president David Rosell i que ha organitzat diferents activitats que han tingut com a protagonistes els protagonitzat  pels Hereus i les Pubilles de les entitats sitgetanes.

De bon matí s'ha fet el tradicional premsat del primer most i l'oferiment a la Parròquia, seguit del Concurs de Trepitjadors de Raïm. En una competició molt ajustada els tres primers classificats han estat en primer lloc la Colla Jove de Castellers de Sitges amb 22 litres, en segon lloc l'Associació Gastronòmica Cultural Eva's amb 21 litres i en tercer lloc la Societat Recreativa El Retiro amb 20 litres. 

Un altre dels moments centrals ha estat el pesament de la Pubilla i l’Hereu de Sitges amb ampolles de vi Torres. La Pubilla de Sitges, Vinyet Granda ha pesat 67 ampolles mentre que l'Hereu de Sitges Oleguer Arola ha pesat 69 ampolles.

El Pregó de la Verema d'Alba Gràcia Panyella

El Racó de la Calma va acollir el pregó d'Alba Gràcia Panyella, celebrat aquest dissabte. Un pregó en el que Alba va fer un viatge per la història de Sitges, a través de diferents audios històrics i que remetien amb una nostalgia i alhora una reflexió sobre el nostre present i el nostre futur. En aquest aspecte Alba Gràcia va manifestar "una utopia, la de regenerar Sitges a través del turisme", i que va posar com a exemple la tasca que està portant a terme Bodegues Torres amb la vicitultura regenerativa que "afavoreix la biodiversitat". Per tot això l'Alba va brindar per aquest "Turisme regeneratiu". 

La Mostra de Vins

 La Mostra de Vins acull els productes de més d’una quinzena d’expositors de proximitat al gran públic i comptarà amb la presència de cellers com Família Torres, Jean Leon, Hospital de Sitges, Maset, Mas Bertran*, Rovellats*, Parés Baltà*, Colet*, La Xarmada*, Família Torres*, MasTinell*, Pinord*, Torreblanca*, Viladellops*, Torre del Veguer*, i Puig-Batet* i Hospital de Sitges*.  (*Integrants a l’estand conjunt de l’Associació La Carretera del Vi)

Per tercer any consecutiu es pot veure l’espai Torres&Earth, una exposició de la Fundació Torres dedicat a conscienciar els visitants sobre els efectes del canvi climàtic.

La Festa de la Verema finalitzarà oficialment amb la Cantada d’Havaneres del Grup Xató, a la Plaça de la Fragata, a les 19h.

Galeria d'Imatges al flickr