Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Festes

L’acte de cloenda del Corpus 2024 premia els millors clavells i reconeix la festa com una gran celebració popular

L’edició del 2024 del Corpus ha estat marcada pels 700 anys de l’Hospital, institució que ha acollit l’exposició de clavells i ha organitzat la catifa del Cap de la Vila

El Corpus de Sitges d’aquest 2024 s’ha tancat aquest diumenge amb els lliuraments dels premis i reconeixements als participants de la festa. Precisament, en l’any del 700 aniversari de l’Hospital de Sant Joan Baptista, aquesta institució ha acollit als seus jardins la cerimònia de cloenda de la festa, enmig de la 84ena edició de l’Exposició nacional de clavells.

Precisament, en aquest escenari ple de clavells, s’han lliurat els premis als millors expositors dins de la 84ena exposició, on Joan Duran ha guanyat el premi al Millor Clavell, amb el clavell Copa Cabana. En la categoria de participants amb més de 50 testos, el primer lloc ha estat per a Jessica Rubí, seguida de Fina Ill i Imma Ramon Ibáñez. En menys de 50 testos, el primer lloc ha estat per a Jaume Llorens, seguit de Sònia Aguado i del col·lectiu d’Avis de l’Hospital, que s’ha endut una de les grans ovacions de la cerimònia. A més dels premiats, 19 participants més han exposat els seus clavells, així com les escoles Agnès de Sitges, British School of Barcelona, Esteve Barrachina, Maria Ossó i Escola Pia.

A la cloenda del Corpus, també s’han donat altres reconeixements com el del 64è Concurs d’Ornamentació Floral de Balcons, Façanes i Finestres, on el primer premi de Finestres ha estat per a Manuela Gázquez Pérez, mentre que el segon lloc se l’ha emportat Maria Jesús Pérez Ramírez. Pel que fa als Balcons, el millor ha estat Víctor Peña, seguit de Teresa Faura Borja. Pel que fa a les façanes, s’ha imposat Javier Quintanilla Rodríguez i la segona posició és per a Judit Martí Oliva. Catorze persones més també van participar d’aquests concursos i han rebut els seus diplomes de reconeixement.

Les catifes de flors han destacat enguany per la qualitat de la flor i els materials utilitzats en els 31 trams de carrers. L’edició del 2024 ha servit per retre homenatge a la constància del tercer tram del carrer Jesús, que fa 75 anys i també s’ha celebrat el desè aniversari de la catifa del Carrer Sant Pau i d’Òmnium Cultural.

Un dels actes que allargaran la presència del Corpus durant tot el juny és el 8è Concurs de fotografies, que es pot veure al Janio’s Bar (Cap de la Vila, 3) fins el 30 de juny. D’entre les 400 imatges que van prendre part d’aquest Concurs, el premi a la millor fotografia ha estat per a Francesc Parra, mentre que Marina Pérez ha guanyat en la imatge més original.

La Comissió del Corpus de Sitges també ha fet un agraïment a l’Agrupació de Balls Populars per la decoració del Pati Blau i ha volgut fer una menció especial als principals personatges d’aquest any, com han estat Joan Hernàndez Matas com a pendonista de la Minerva, Montse Curtiada López com a Pregonera i Mar Mestres Ramon com autora del cartell.   

La cloenda del Corpus 2024 ha culminat al santuari del Vinyet, amb l’ofrena dels clavells per part de la Comissió, les autoritats municipals i totes les persones que hi van voler participar.