Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Festes

L’Enterro del rei Carnestoltes Big Mag Cigalupi posa el punt i final al Carnaval 2024

Sitges ha acomiadat aquest dimecres, a La Fragata, a Sa Majestat Carnestoltes, després de rebre una classe magistral de dol a càrrec de la Reina i la seva comitiva. Ara, agafa el relleu la Vella Quaresma.

El fi de festa d’aquest Carnaval 2024 ha començat als Jardins de la Societat Recreativa El Retiro. La Reina del Carnaval Mimí Château, el seu seguici i totes les ploraneres sitgetanes, s’han reunit per rebre una classe magistral de dol i acomiadar amb tots els honors al rei Carnestoltes Big Mag Cigalupi. La reina ha donat a les persones assistents consells sobre com plorar i donar el condol, i acte seguit tota la comitiva s’ha dirigit cap al Casino Prado per iniciar el comiat de Sa Majestat.

Allà, s’ha pogut veure el rei Carnestoltes agonitzant en el seu llit i envoltat del seu seguici, que l’ha acompanyat també en el seu últim passeig pels carrers de la vila. La Reina, les ploraneres, Sa Majestat, ja sense energia al seu llit, i tota la comitiva han fet un recorregut pels carrers Jesús, Cap de la Vila, Parellades, Bonaire, passeig de la Ribera i la platja de la Fragata. El rei s’ha acomiadat dels sitgetans i sitgetanes del 2024 agraint-los la setmana de disbauxa i bogeria, i tal com va venir, se n’ha anat. A través d’un encanteri i entre llums i música, Big Mag Cigalupi ha desaparegut, tornant a la seva època, el 1924. El mag que el va fer retornar ha estat l’encarregat de llegir els seus últims desitjos, en un testament que ha arribat després de la seva desaparició. El rei ha deixat molts dels seus objectes personals a integrants del consistori i altres persones destacades del Carnaval, explicant els motius amb l’humor i la ironia pròpies del personatge.

Ara, pren el relleu la Senyora Quaresma, que ha llegit el Manifest de la Verdura al Cap de la Vila. Arrenca el període quaresma, època de dejuni i abstinència. La pena per la fi del Carnaval, però, va ser menor amb els bunyols de vent que els set pecats capitals, comitiva de la Vella Quaresma, van repartir entre els assistents.

Els últims actes del Carnaval 2024 van tenir lloc a les societats del Retiro i El Prado amb sopars de clausura, moment per fer balanços i començar a pensar en el Carnestoltes del 2025. L’alcaldessa Aurora Carbonell va agrair “la feina de totes les persones implicades en l’organització del Carnaval i, en especial, a les dues colles encarregades dels personatges principals per la feinada que heu fet i per transmetre felicitat pura”. La regidora de Tradicions i festes, Eva Martínez, va destacar que “hem d’estar molt orgulloses del Carnaval que hem fet aquest any. Sabeu que hi ha molta feina per treure un Carnaval al carrer” i ha afegit que “ha estat un Carnaval que ha funcionat, on hem anat tots a una i el més tranquil dels últims anys a nivell de seguretat”.

El President de la Comissió de Carnaval, Jordi Andreu, també ha agraït “la feina durant mesos de les entitats” i ha avançat que “d’aquí un mes ja començarem a treballar pel Carnaval 2025”.

Podeu veure les imatges de l’Enterro al següent àlbum: https://www.flickr.com/photos/ajsitges/albums/72177720314816309/.

Totes les fotografies del Carnaval de Sitges 2024 es poden veure al canal Flickr de l’Ajuntament de Sitges.