Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Festes

La Festivitat de la Mare de Déu del Vinyet se celebra amb restriccions

L’actual situació de pandèmia obliga a reduir la programació de la celebració als actes litúrgics.

La Festivitat de la Mare de Déu del Vinyet se celebrarà tal com marca la tradició el 5 d’agost però exclusivament amb actes religiosos. Sense esmorzar, sardanes, fira, coca, ni castell de focs, els administradors del Santuari mantindran la Missa Matinal, de les 8 hores, presidida pel pare Josep M. Henríquez Farreras, monjo de Montserrat durant més de 25 anys. Es podrà venerar la imatge de la verge amb restriccions, de forma que els fidels podran pujar a veure-la, sense tocar-la, seguint totes les mesures de seguretat sanitàries implementades pels administradors del Santuari. La programació manté també la Solemne Missa concelebrada, a les 11 hores, que clourà amb la veneració de la Santa imatge i Cant dels Goigs. Per motius d’aforament i respecte a les indicacions sanitàries, a l’ofici hi assistirà una representació reduïda de les autoritats municipals, amb l’alcaldessa de Sitges, Aurora Carbonell i un representant de cada grup municipal, així com també l’Hereu i la Pubilla de Sitges, a més de la Pubilla del Vinyet. A les 18.30 hores, aquesta atípica Festivitat de la Mare de Déu del Vinyet finalitzarà amb el res del Rosari.

El programa d’aquest 2020, mostra una pintura del Santuari vist des de l’exterior, d’autor desconegut, que ha estat localitzada als arxius del Vinyet. Se sospita que en el seu dia la pintura va servir per guarnir una invitació per a un casament. Com és habitual, els administradors repartiran l’estampa del Vinyet, aquest any il·lustrada per l’artista i muralista Carles Arola, amb vers d’Àngels Antonells.

L’Ajuntament suspèn també la celebració de l’acte ‘Vinyet, un nom de Sitges’. “Si la programació de la Festivitat es redueix estrictament als actes religiosos, i en consens amb els administradors, vam considerar oportú fer prevaldre la seguretat i evitar córrer riscos”, ha explicat el regidor de Tradicions i Festes, David Martínez. No obstant, el Govern manté ferm el seu posicionament per continuar amb la celebració de l’acte en edicions posteriors, com ja havia anunciat l’any passat. La voluntat municipal és que les Vinyet siguin les protagonistes, però que ‘Vinyet, un nom de Sitges’, ampliï la participació a tota la ciutadania.

Els administradors del Santuari insisteixen en la importància de complir estrictament amb les mesures de seguretat sanitària a l’interior del temple i desitgen “celebrar una Festivitat del Vinyet esplendorosa per a tot Sitges, l’any vinent”.

 

Programació Festivitat de la Mare de Déu del Vinyet

5 d’agost - Santuari del Vinyet

 

Missa Matinal, a les 8 hores

Presidida pel pare Josep M. Henriquez Farreras, monjo de Montserat. Posteriorment, veneració de la Santa Imatge i Cant dels Goigs.

 

Solemne Missa concelebrada, a les 11 hores

Amb l’assistència de les autoritats de la vila. Posteriorment, veneració de la Santa Imatge i Cant dels Goigs.

 

Res del Rosari, a les 18.30 hores

Finalitzarà amb Cant dels Goigs.