Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Festes

La sitgetana Ona Almirall, Pubilla de Catalunya 2019

Ona Almirall s’ha proclamat Pubilla de Catalunya 2019
Ona Almirall s’ha proclamat Pubilla de Catalunya 2019
La jove sitgetana Ona Almirall Mirabent s’ha proclamat Pubilla de Catalunya 2019 en l’acte oficial d’elecció celebrat aquest cap de setmana a Solsona

Després de ser Pubilla del Prado i de Sitges, Ona Almirall s’ha proclamat Pubilla de Catalunya 2019. Almirall ha rebut la màxima distinció del pubillatge català aquest cap de setmana en un acte celebrat a Solsona on ha estat acompanyada d’una delegació sitgetana encapçalada pel regidor de Tradicions i Festes, David Martínez; la presidenta de Foment de Sitges, Maria Marín; i l’Hereu de Sitges que també optava al títol d’Hereu de Catalunya, Sergi Molina.

Al costat d’Ona Almirall, Borja Galbany d’Arenys de Mar ha estat nomenat Hereu de Catalunya 2019. Els dos han aconseguit aquest títol nacional després de superar aquest dissabte els exàmens que van realitzar davant els més de 60 candidats i candidates. La prova va consistir en un test d’actualitat de cultura general i cultura catalana, un test escrit i una entrevista oral. Almirall i Galbany han rebut la banda i la faixa respectivament dels solsonins Albert Colell i Laura Algué com a representants del pubillatge català. 

Durant l’acte d’elecció de la pubilla i l'hereu també s’han escollit les dames i els fadrins de Catalunya 2019. Els representants de les diferents províncies són: Arnau Vilaplana i Júlia Barceló per les comarques gironines, Aitor Domènech i Roser Soler per les comarques tarragonines; Roc Grandia i Estel Calvo per les comarques barcelonines, i Laura Daurell i Felipe Martínez per les comarques de Lleida.

 

Pubilles de Sitges i de Catalunya 

Al llarg de la història del Pubillatge a Sitges, tres sitgetanes han aconseguit ser Pubilles de Catalunya: Carme Serra (Pubilla de Catalunya1985), Sílvia Campillo (Pubilla de Catalunya 2004) i Ona Almirall (Pubilla de Catalunya 2019).

Hereu de Sitges i de Catalunya

El sitgetà Josep Van Gorkom també va aconseguir proclamar-se Hereu de Catalunya l’any 2015.