Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Festes

Rècord de participació en el Pubillatge

Catorze Pubilles i vuit Hereus aspiren a Pubilla i Hereu de Sitges. S’incorporen com a entitats Barraques i l’Escola de Grallers, i tornen Cases Noves i Eva’s. La nit de les Pubilles i els Hereus enceta la programació de la Festa Major de Santa Tecla, que celebra la Nit de Foc i les trobades infantils, aquest cap de setmana.

El pubillatge a Sitges està més viu que mai. 14 pubilles i 8 hereus representants de diferents entitats sitgetanes participen aquest divendres a l’elecció de Pubilla i Hereu de Sitges als jardins de la Societat Recreativa el Retiro. Es tracta d’una xifra històrica que ha generat més expectació en La Nit de les Pubilles i els Hereus. Serà el moment del relleu de l’actual Pubilla de Sitges, Lola García, i l’Hereu de Sitges, Adrià Saumell.

Durant l’acte, la presidenta de l’entitat Foment de Sitges, Maria Marin, s’acomiadarà del càrrec que va assumir amb l’objectiu de reforçar i rellançar el pubillatge sitgetà, i que ha culminat amb la incorporació de noves entitats com Barraques i l’Escola de Grallers i el retorn de Cases Noves i Eva’s, després d’uns anys.

La Nit, organitzada per Foment de Sitges, consta de dues parts: el sopar, a les 21 hores, i la posterior obertura de portes al públic per a l’acte central de proclamació, a partir de les 23 hores.

L’elecció de la Pubilla i l’Hereu és el resultat de les votacions de les diferents entitats i representants institucionals que conformen el jurat. Les candidatures de cada entitat han de superar un examen i una entrevista personal, els dies previs a l’elecció.

Candidats a Hereu de Sitges: Jan Bargalló –Agrupació de Balls Populars de Sitges-, Carles Arola -Associació de veïns del Vinyet-, Marc Salvador Arcay –Carrusel, Alejandro Urbano – Club Natació Sitges-, Eloi Nieto - Colla Jove Castellers de Sitges-, Marc Ferret - Escola de Grallers de Sitges-, Oleguer Arola –Poble Sec- i Set Daranas –Societat Recreativa El Retiro-.

Candidates a Pubilla de Sitges: Carla Aznar – Agrupació de Balls Populars de Sitges, Aurembiaix Niubo – Associació Gastronòmica Eva’s, Anna Soler –Associació de veïns del Vinyet-, Ada Almirall –Barraques-, Marta Merino – Cases Noves-, Agnès Van Gorkom –Carrusel, Paula Navarrete – Casino Prado Suburense-, Carla Torres – Club Natació Sitges-, Laura Cabrera –Colla Jove Castellers de Sitges-, Jordina Nebleza –Escola de Grallers de Sitges-, Berta Gonzàlez –Penya Barcelonista-, Carla Ferran –Penya Espanyolista-, Judit Fernandez –Poble Sec- i Vinyet Granda –Societat Recreativa el Retiro-.