Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Festes

Sitges acomiada oficialment el Carnaval amb l’Enterro de Sa Majestat Carnestoltes

Imatges de la foguera que ha posat punt final a l’Enterro de Sa Majestat Carnestoltes
Imatges de la foguera que ha posat punt final a l’Enterro de Sa Majestat Carnestoltes
Després d’una llarga setmana de disbauxa, Sitges ha acomiadat Sa Majestat Carnestoltes el gran Déu Kukulcan amb un últim homenatge. El seu cos difunt ha passejat pels carrers de la vila en cercavila abans de ser incinerat a la platja de la Fragata.

“M’agradaria donar les gràcies a totes les sitgetanes i sitgetans per l’energia que van donar i van permetre que es fes possible que el meu ésser fos invocat. Teniu allò que us converteix en un poble envejat: esperit carnavaler, cultura i bon humor. Seguiu així i mai perdeu la vostra essència". Amb aquestes paraules del testament pòstum de Sa Majestat Carnestoltes -el gran Déu Kukulcan-, que ha llegit el Xaman Kavuil, s’ha posat el punt final oficial al Carnaval de Sitges 2020 com és tradicional cada Dimecres de Cendra. Les darreres voluntats de Sa Majestat Carnestoltes han repassat de manera satírica la seva visió sobre com ha anat aquest any el Carnaval.

La colla Bon Rotllo, encarregada enguany de la figura de Sa Majestat Carnestoltes, ha realitzat un comiat al rei de la Festa que ha regnat a Sitges durant una setmana plena de disbauxa. Des de la plaça de l’Ajuntament ha sortit en cercavila el cos difunt del Déu Kukulcan per passejar pel centre de la vila abans de ser incinerat en una gran foguera a la platja de la Fragata en el seu Enterro. El seguici de Sa Majestat Carnestoltes, juntament amb la comitiva de la Reina del Carnaval, que enguany ha anat a càrrec de la colla Smile, el seguici de la Reina Infantil, les ploraneres, sitgetanes i sitgetans que han acompanyat les despulles del Déu Kukulcan. El desconsol, les llàgrimes i els plors de desenes de persones abillades de rigorós negre, com a símbol del dol, ha estat present al llarg del recorregut per dir adéu a Sa Majestat Carnestoltes i a la festa.

Prèviament a l’Enterro de Sa Majestat Carnestoltes i com a novetat, a l’exterior de la Societat Recreativa El Retiro, l'Associació d’antigues Aptísimes ha fet un taller de formació de dol  i una classe magistral del plor perquè les persones que volien acompanyar a Sa Majestat Carnestoltes tinguessin la preparació per a un comiat digne de la festa.

Coincidint amb Dimecres de Cendra, l’Enterro del rei de la Festa ha tancat oficialment el punt final al Carnaval de Sitges i ha donat relleu a l’arribada de la Senyora Quaresma que posa a una setmana d’excessos. Aquest personatge juntament amb el seu seguici han iniciat una cercavila des del Passeig de la Ribera i fins al Cap de la Vila, on ha llegit el tradicional Manifest de la Verdura i després s’han repartit bunyols de vent.

La programació del Carnaval 2020 finalitzarà aquest dissabte amb una  novetat: el vermut de cloenda a l'Hort de Can Falç, on es farà el lliurament de premis del concurs de disfresses. En el marc d'aquest acte també s'entegaran els premis del Concurs de Balcons.  

Galeria d'Imatges