Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Festes

Sitges celebra avui un Dijous Gras sense Arribo però amb Predicot

Una vintena de balcons, façanes i finestres participen al 4t concurs convocat per la Comissió de Carnaval. Les creacions guarniran Sitges fins el 17 de febrer Maricel Televisió retransmetrà a través de Canal Blau les rues del 2020, tant diumenge com dimarts de Carnaval Les escoles celebren un Carnaval amb disfresses i propostes adaptades per mantenir la tradició

El Carnaval comença com mana la tradició avui Dijous Gras, però enguany ho fa d’una forma excepcional sense Arribo ni la presència de les figures habituals de Carnestoltes i Reina. No obstant, la Comissió de Carnaval presenta avui, a través de Telefot, una sèrie de programes diaris que comencen amb l’’Anti-Arribo’, que farà que Sitges tingui Predicot. L’anunci envolta la gravació d’incògnites. Qui el llegirà? Com és possible un Predicot sense personatges? Totes les respostes, avui a les xarxes socials oficials del Carnaval de Sitges, a partir de les 19.30 hores.  

El Carnaval és avui al carrer amb més presència. Una vintena de propostes participen al 4t Concurs de façanes, balcons i finestres que es vesteixen de festa fins el 17 de febrer. Les millors creacions rebran diferents premis i reconeixements, després de la valoració de la Comissió.

A  causa de les restriccions per la Covid-19, la celebració s’ha avançat a les escoles. Els més petits viuen, des d’aquest dilluns, l’essència de la festa amb les consignes carnavaleres i llueixen cada dia un complement de Carnaval com anar a escola en pijama, decorar-se el cap, posar-se una peça del revés,  anar d’etiqueta o dur la cara maquillada. A banda del vestuari, avui, coincidint amb Dijous Gras, algunes escoles serviran truita per dinar per mantenir la tradició i un dels àpats més típics juntament amb el xató. D’aquesta forma, aquest 2021 les escoles de primària i les Llars d’Infants municipals celebren el Carnaval a l’interior dels centres. Uns grups ho fan amb els anomenats grups bombolla al pati de l’escola i d’altres a les aules. El coronavirus no permetrà veure aquest divendres als centres educatius la tradicional visita de Sa Majestat Carnestoltes i la Reina del Carnaval juntament amb les seves comitives Malgrat això, tant els més menuts com els infants i els adolescents podran lluir les seves disfresses. Els alumnes dels instituts podran anar disfressats aquest divendres, tot i que ho faran com a activitat lectiva normal.  

L’alumnat de l’Escola Municipal de Música també segueix des d’aquest dilluns les consignes carnavaleres de la Comissió de Carnaval i, aquest dijous a la tarda, també compartirà a les xarxes socials actuacions de l’alumnat i el professorat del centre disfressats.

 

El Carnaval a Maricel Televisió

Les persones més nostàlgiques o aquelles que ja sigui a casa i només amb el grup de convivència habitual vulguin celebrar la Disbauxa i l’Extermini ho podran fer recordant les rues del 2020, les darreres abans de la pandèmia. Maricel Televisió recupera l’últim Carnaval viscut amb normalitat i ha preparat les següents emissions:

 

DIUMENGE 14 DE FEBRER

 

Rua Infantil

Canal Blau, a les 16 hores

 

Rua de la Disbauxa

Canal Blau, a les 22 hores

 

DIMARTS 16 DE FEBRER

 

Rua Extermini

Canal Blau, a les 22 hores

 

 

La #PlaylistNoSexista del Carnaval reuneix ja 4 hores de música

Continua oberta la #PlaylistNoSexista del Carnaval de Sitges, que impulsa el servei de Drets Civils de l’Ajuntament de Sitges. La llista de reproducció acumula ja quatre hores de música ininterrompuda i es tracta d’una iniciativa creada perquè els temes que sonin a les cases aquest Carnaval siguin inclusius i lliures de masclismes.

Tothom pot participar afegint les cançons que no es pot treure del cap mitjançant aquest enllaç. Un cop clicat, cal acceptar la col·laboració, triar la cançó i afegir-la a la playlist amb l’opció que es troba en el menú desplegable al lateral de la cançó (tres punts verticals). Es poden afegir tantes cançons com es vulgui per engrandir la #PlaylistNoSexista i que soni a totes les cases aquest Carnaval.