Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Festes

Sitges celebra de nou la Festa de la Verema

El Carrusel del Prado guanya el Concurs de Trepitjadors amb 24 litres. La Pubilla de Sitges, Judith Vallverdú i l'Hereu de Sitges, Lucas Estruch, pesen 53 ampolles de vi Torres.

Després del parèntesi de l’any 2020 per la pandèmia, Sitges esta celebrant de nou la Festa de la Verema i la Mostra de Vins amb totes les mesures de seguretat establertes pel Procicat.  

Els actes centrals s’han celebrat aquest matí amb el Concurs de Trepitjadors de Raïm, on han participat les entitats locals i que com es tradicional ha estat molt disputat amb uns resultats molt ajustats. Els tres primers classificats han estat en primer lloc el Carrusel del Prado amb 24 litres, en segon lloc el Casino Prado amb 22,5 litres i en tercer lloc la Societat El Retiro amb 21 litres. 

Un altre dels moments més tradicionals de la Verema ha estat el pesat de la Pubilla i l’Hereu de Sitges amb ampolles de vi Torres. La Pubilla de Sitges, Judith Vallverdú i l'Hereu de Sitges Lucas Estruch han pesat la mateixa quantitat d'ampolles, 53. 

El Pregó de Llucià Ferrer

Degut al mal temps es va tenir que canviar la ubicació del Pregó, canviant la Plaça de l'Ajuntament pel Palau del Rei Moro. El pregó de la Verema va anar a càrrec del periodista Llucià Ferrer que va parlar de la importància d'apropar el vi a la gent jove, reivindicant el vi ecològic i els valors que comporta el vi a través de la seva elaboració. L'alcaldessa Aurora Carbonell va recordar que "Garraf amb Sitges son terra de vins i ho hem de defensar sempre". 

La Mostra de Vins

La Mostra de Vins inaugurada oficialment dissabte si compta amb set parades (Torres, Jean Leon, Maset, Hospital de Sitges i Carretera del vi, que engloba a 13 cellers, a més de la parada gastronòmica de la Formatgeria de Sitges. La mostra es pot visitar aquesta tarda fins a les 15.30h i de les 17h a les 21h.

La Festa de la Verema finalitzarà oficialment aquesta tarda amb la Cantada d’Havaneres del Grup Xató, a la Plaça de la Fragata, a les 19h.

Galeria d'Imatges