Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Festes

Sitges celebra la 60a Festa de la Verema i la 14a Mostra de Vins

La Mostra de Vins enceta la programació el 8 d’octubre. L’endemà comencen els actes tradicionals de la Verema amb el periodista Llucià Ferrer, com a pregoner de la celebració que torna després de la suspensió de la programació l’any passat per la Covid-19. La Festa de la Verema culmina, el diumenge 10 d’octubre, amb el 42è Concurs de trepitjadors de raïm, a la plaça de la Fragata.

Sitges dedica el pròxim cap de setmana al món vitivinícola amb la 60a Festa de la Verema i la 14a Mostra de Vins. Tradició i tendència es troben en aquesta cita que, del 8 al 10 d’octubre, proposa actes heretats del passat, com el premsat del primer most o el popular Concurs de trepitjadors de raïm, i alternatives per estar al dia i degustar les millors produccions del sector en el territori.

Set parades (Torres, Jean Leon, Maset, Hospital de Sitges i Carretera del vi, que engloba a 13 cellers, i la Formatgeria de Sitges com a única parada gastronómica) s’instal·laran a la Mostra de Vins, al passeig de la Ribera, en el tram més proper a la Fragata, on es podran degustar diferents varietats de vi de reconegudes marques de proximitat. En l’espai s’oferiran també activitats per realitzar en família. La Mostra de Vins enceta la programació, el divendres 8 d’octubre, a les 19 hores, malgrat la inauguració oficial de l’espai serà el dissabte a les 12 hores.

El mateix dia 9, a les 19 hores, el periodista, Llucià Ferrer, pregonarà la festa. Abans, durant el matí, les pubilles i els hereus hauran premsat el primer most, que oferiran a la parròquia de Sant Bartomeu i Santa Tecla.

Un dels actes més populars, el Concurs de trepitjadors de raïm que arriba a la 42a edició aquest 2021, concentrarà l’espectacle i la competició entre les entitats locals que es disputen aconseguir premsar els màxims litres de vi que els permeti el temps. Pep Plaza amenitza l’espectacle que finalitza amb el pesat de la Pubilla i l’Hereu de Sitges 2021, Judith Vallverdú i Lucas Estruch, respectivament, a qui se’ls donarà el seu equivalent en ampolles de vi. Serà el diumenge 10 d’octubre.

 

 

60ª FESTA DE LA VEREMA DE SITGES I 14ª MOSTRA DE VINS 

 

DIVENDRES 8 D’OCTUBRE

Mostra de Vins

Passeig de la Ribera, de 19 a 23 h

 

DISSABTE 9 D’OCTUBRE

 

Premsat del primer most

Plaça del Baluard, 11 h

Posteriorment ofrena del most a l’església de Sant Bartomeu i Santa Tecla

 

Inauguració de la Mostra de Vins

Passeig de la Ribera, 12 h

 

Mostra de Vins

Plaça de la Fragata, 12 a 15.30 h i de 17 a 23 h

 

Pregó de la Verema a càrrec del locutor de ràdio, Llucià Ferrer

Plaça de l’Ajuntament, 19 h

 

 

DIUMENGE 10 D’OCTUBRE

 

Jornada de Portes Obertes

Centre d’Interpretació de la Malvasia, 11 a 14.30 h

 

Mostra de Vins

Plaça de la Fragata, 12 a 15.30 h i de 17 a 21 h

 

42è Concurs de trepitjadors de raïm

Plaça de la de la Fragata, 12.30 h 

 

Tot seguit,

Pesat de la Pubilla i l’Hereu amb el seu equivalent en vi.

 

Cantada d’havaneres a càrrec del Grup Xató

Plaça de la Fragata, 19 h