Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Festes

Sitges celebra la Festa de la Verema

La Penya Espanyolista revalida la seva victòria al Concurs de Trepitjadors amb 24 litres. La Pubilla de Sitges, Marta Ferret, pesa 55 ampolles de vi Torres i l’Hereu de Sitges, Martí Carbonell, 50. Gran èxit de la Mostra de Vins que guanya un dia més respecte edicions anteriors.

Sitges ha celebrat en un intens cap de setmana amb la Festa de la Verema i la Mostra de Vins amb un calendari d’activitats que es va iniciar divendres amb el Pregó de la Verema d’Aina Clotet i que va finalitzar diumenge amb la cantada d’Havaneres.

L’actriu Aina Clotet, en una nova ubicació del pregó de la Verema a la plaça de l’Ajuntament, va ressaltar el caràcter cultural de la vila, i va recordar el fet de com Sitges va ser una de les primeres ciutats que van ser sensibles en la lluita contra la Sida, amb activitats de recapta, promogudes pel seu pare, el Dr. Bonaventura Clotet, i on l’actriu va participar. La pregonera va parlar d’altres vincles que ha tingut amb Sitges com el relacionat amb el festival de cinema, on va ser jurat en una ocasió, i del que guarda bons records.

Després del pregó de Clotet, es va inaugurar divendres la Mostra de Vins, que va tenir un gran èxit de públic des de divendres fins diumenge, on es van organitzar activitats paral·leles en forma de tastos.

Dissabte, després de les activitats infantils, la Festa de la Verema va celebrar el moment central. Després del premsat del primer most, arribava el Concurs de Trepitjadors de Raïm, en el qual participen diferents entitats sitgetanes. La Penya Espanyolista de Sitges va revalidar la seva victòria assolida l’any 2018, amb 24 litres, amb un frec a frec amb el Carrussel del Prado, que va fer 23,5 litres, i l’Agrupació de Balls Populars de Sitges, amb 23 litres.

Un dels moments més especials de la Verema va ser el pesat de la Pubilla i l’Hereu de Sitges amb ampolles de vi Torres. La Pubilla de Sitges, Marta Ferret, va pesar 50 ampolles mentre que l’Hereu de Sitges, Martí Carbonell, va pesar 55 ampolles. Després d’aquest acte es va inaugurar de manera oficial la Font del vi, i els actes van continuar a la tarda amb la cantada d’Havaneres.