Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Festes

Sitges celebra la festivitat de la Mare de Déu del Carme

La programació, del 16 al 22 de juliol, inclou la Processó marinera de la Confraria de Sant Elm, que avança l’horari respecte anys anteriors.

Sitges celebra la festivitat de la Mare de Déu del Carme, patrona del mar i dels pescadors, el 16 de juliol. La imatge de la verge tornarà a presidir la processó marinera de la Confraria de Sant Elm que arriba, aquest 2022, amb un avançament en l’horari, de les 20 a les 19 hores. En canvi, manté el recorregut, des del Port d’Aiguadolç fins a Terramar, l’ofrena floral davant l’Ermita de Sant Sebastià, en honor als difunts, i l’esclat de salves davant els diferents temples religiosos de la vila.

La celebració continua, un cop finalitzada la processó, amb una proposta lúdica que combina peixet fregit de la Confraria de Pescadors i Malvasia de Sitges, amb les havaneres de A tota Vela, acompanyades de rom cremat, al Port de Sitges - Aiguadolç. L’activitat és gratuïta i es realitzarà a l’entorn de la torre de Capitania.     

Els actes de la festivitat de la Mare de Déu del Carme, el 17 de juliol, es reserven un ‘Tast de malvasies i xocolates, amb relats d’americanos’. El 22 de juliol, Museus de sitges presenta l’experiència enogastronòmica ‘El Sitges més mariner’, per gaudir del maridatge entre l’art local i la seva gastronomia.

 

FESTIVITAT DE LA MARE DE DÉU DEL CARME

 

DISSABTE 16 DE JULIOL

Missa en honor a la Mare de Déu del Carme, patrona dels pescadors

Parròquia de Sant Bartomeu i Santa Tecla, a les 11 hores

 

Processó marinera de la Confraria de Sant Elm

Amb l’ofrena floral davant l’Ermita de Sant Sebastià, en honor als difunts i esclat de salves davant de les diferents ermites i de la Parròquia de Sitges.

Des del Port d’Aiguadolç fins a Terramar, a les 19 hores

 

Havaneres, peixet fregit i Malvasia de Sitges

Activitat gratuïta. Reserva de places aquí.

Capitania Port de Sitges – Aiguadolç, un cop finalitzada la processó

 

 

DIUMENGE 17 DE JULIOL

Tast de malvasies i xocolates, amb relats d’americanos

Coneix el relat dels nostres americanos i el vi de Sitges, acompanyat d’un tast de 4 vins de Malvasia de Sitges i xocolata de Simon Coll.

Preu: 9 euros. Reserva de places aquí.

Centre d’Interpretació de la Malvasia, a les 19 hores

 

 

DIVENDRES 22 DE JULIOL

El Sitges més mariner

Experiència gastronòmica en el marc del Sitgestiu, per gaudir del maridatge entre l’art de Sitges i la seva gastronomia.

Preu: 23 hores. Reserva de places aquí.

Museus de Sitges – Conjunt de Maricel, a les 19 hores