Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Festes

Sitges celebra la Festivitat de Sant Sebastià 2020

Sitges celebra la Festivitat de Sant Sebastià 2020
Sitges celebra la Festivitat de Sant Sebastià 2020
La benedicció d’un vitrall amb la imatge de Sant Josep és la principal novetat de la festivitat de Sant Sebastià.

Sitges ha obert el calendari de festes i tradicions del 2020 amb la festivitat de Sant Sebaistià. Coincidint aquest dilluns, 20 de gener, amb la seva festa patronal s’han realitzat actes litúrgics. A les onze del matí ha tingut lloc l’ofici en honor al sant, que ha presidit pel rector de la parròquia, Josep Pausas, i ha comptat amb l’assistència d’autoritats locals, pubilles, hereus i representants de diferents entitats, associacions i col·lectius de la vila.

Durant la missa, cantada pels Amics de l’Orgue, s’ha beneït el primer dels vitralls de la sagristia. L’ermita té quatres fornícules i fa alguns anys una donació anònima va cedir quatre vitralls amb imatges de diferents sants. Enguany s’estrena el vitrall central amb la imatge de Sant Josep que s’ha hagut d’adaptar a la nova estructura de la fornícula.

L’objectiu és continuar la instal·lació dels altres vitralls quan els recursos ho permetin. A mitja i llarg termini també es preveu restaurar diferents elements del campanar, el rosetó i el cablejat elèctric de de l’ermita entre altres intervencions.

Aquesta actuació s’ha pogut fer gràcies a les donacions anònimes i les diferents activitats de l’any passat com casaments, el cicle de concerts del Festival de Guitarra del Mediterrani i les donacions dels fidels.

 

Festivitat de Sant Sebastià, 20 de gener a la tarda

Més tard, a tres quarts de cinc de la tarda hi haurà el repic de les campanes ‘Sebastiana i Enriqueta’ convidant tothom a la Novena. A les cinc de la tarda tindrà lloc el Primer dia de la Novena i cant dels Goigs al màrtir Sant Sebastià a la seva ermita. Mitja hora abans de la missa, a dos quarts d’onze del matí, s’ha pogut escoltar el repic de les campanes ‘Sebastiana’ i ‘Enriqueta’ convidant a la celebració.

L’ermita de sant Sebastià obre les portes durant tota la jornada des de les deu del matí fins a la tarda per a la veneració dels seus fidels. Al llarg del dia es posen a la venda llantions i records. 

 

Del dimarts 21 al dimarts 28 de gener del 2020 Novena de Sant Sebatià

A tres quarts de cinc de la tarda, repic de les campanes “Sebastiana i Enriqueta” convidant tothom a la novena.

A les cinc de la tarda, Novena i cant del Goigs al màrtir Sant Sebastià a la seva ermita.

 

Diumenge 26 de gener

Des de les 11 h i fins acabada la Novena, l’ermita de Sant Sebastià restarà oberta per a la veneració dels seus fidels. Durant la jornada es posaran a la venda records i llantions.

A tres quarts de cinc de la tarda, Repic de les campanes Enriqueta i Sebastiana convidant a la Novena.  

A les cinc de la tarda, 7è Dia del Rés de la Novena al Sant. 

 

Aplec de Sant Sebastià, la vigília de Sant Sebastià

Prèviament, ahir diumenge, 19 gener, es va celebrar l’Aplec de Sant Sebastià a la plaça de l’ermita amb l’audició-ballada de sardanes a càrrec de la cobla Sitgetana. L’acte va comptar amb la col·laboració de la regidoria de Tradicions i Festes de l’Ajuntament de Sitges.