Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Festes

Sitges continua amb la celebració de Santa Tecla

Després del primer cap de setmana d’actes, la programació continua amb el trasllat de la imatge de Santa Tecla a casa de la pendonista, Dolors Ojeda. El concert de Gralles i les Gitanes d’Antes són l’avantsala dels dies centrals, el 22 i 23 de setembre.

La imatge de Santa Tecla ja és a punt per al trasllat que la durà de la parròquia al carrer Sant Josep, 19, on resideix la pendonista, Dolors Ojeda, el dimarts 20, a les 20.30 hores. La Comissió Municipal de Sant Bartomeu i Santa Tecla, acompanyarà la imatge en el recorregut (Baluard, Ajuntament, Major, Cap de la Vila, Parellades i Sant Josep), fins al nou emplaçament on restarà fins a l’inici de la Processó Cívica.

La Festa Major de Santa Tecla comença els actes centrals en la vigília, el 22 de setembre, amb l’encesa dels 21 morterets i repicada de campanes, a les 14 hores, a la platja de la Fragata. La colla de Cabeçuts, en honor al centenari del Patufet, serà l’encarregada del llançament de morterets.

Els actes més tradicionals continuen amb la Processó Cívica, el castell de foc, la revetlla sardanista i els concerts de Santa Tecla, a partir de la mitjanit, al passeig de la Ribera (a l'alçada dels gronxadors), amb Ramon Mirabet i Duuet Dj’s.

La diada de Santa Tecla despertarà, com és tradició, amb la Matinal Infantil que manté tres recorreguts diferenciats per a la Matinal de Foc, la Gran i la Petita. El Gegants vells de la Vila faran l’Ofrena a la patrona, al Solemne Ofici Concelebrat, que donarà pas a la Sortida d’Ofici a la plaça de l’Ajuntament.

Actuació castellera, vermuts a les entitats i la baixada del pilar de la Jove de Sitges per les escales de la Punta, omplen la programació fins a l’arribada de la processó en honor a Santa Tecla, a les 19 hores. La celebració culminarà amb l’arribada del tabernacle de la patrona de Sitges al Baluard i amb la posterior encesa conjunta de les bèsties de foc i la ballada final de les tres parelles de gegants.

Tant en la vigília com en la diada de Santa Tecla es farà ús de material pirotècnic.

 

Altres actes destacats

La programació de la Festa Major de Santa Tecla inclou altres propostes com les organitzades per l’Agrupació de Balls Populars de Sitges (ABPS): el concert de gralles i les Gitanes d’Antes, el dimarts 20, i la festa infantil Vestim els Gegants Moros, el dimecres 21.

La Colla Jove de Castellers de Sitges i els Xicots de Vilafranca protagonitzen l’exhibició castellera de Santa Tecla, el dissabte 24 de setembre, i les sardanes ocuparan la Fragata, el diumenge 25, amb el 32è Concurs Nacional de Colles Sardanistes ‘Trofeu Vila de Sitges’.

Consulta tota la programació de Santa Tecla a sitgesfestamajor.cat.