Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Festes

Sitges enceta la Festa Major amb un emotiu pregó de la periodista Eva Martín

Els records personals es van barrejar amb l’homenatge a personatges clau de la festa, amb una forta presència de música i ball al llarg de tot el discurs.

El Pregó ha encetat oficialment, aquest dijous a la tarda, la Festa Major de Sitges 2021. Aquesta edició ve marcada per les restriccions sanitàries a causa de la pandèmia de la COVID19, però la pregonera, Eva Martín, va voler transmetre tot el seu optimisme per afrontar aquests dies tan especials a Sitges.

La pregonera va fer un viatge pels seus records de Festa Major, admetent la seva entrada a la festa com un divertiment, però explicant com poc a poc la va anar coneixent més i, per tant, respectant-la cada cop més. De fet, Martín ha estat a la darrera Comissió de la Festa Major i també és membre activa del Carnaval. Aquest viatge pels records es va anar teixint a ritme de vals i de músiques de la festa, ja que l’Escola de Grallers de Sitges va col·laborar amb el pregó interpretant diverses peces festamajorenques des dels balcons de la Plaça de l’Ajuntament.

L’Àliga de Sitges i els seus timbalers també van tenir un lloc en els records de la pregonera, ja que ha estat la colla amb qui es va vincular durant uns anys. Eva Martín va reconèixer, però, que li hauria fet il·lusió portar els gegants i participar del Ball de Gitanes. El primer desig continua a l’aire, però el segon el va fer possible al mateix pregó, quan el Ball de Gitanes de l’Agrupació la va convidar a ballar a peu de plaça.

Un altre element que va teixir tot el pregó va ser l’ofici de periodista d’Eva Martín, una feina que va admetre que li havia servit per conèixer persones de gran vàlua per la festa, però també en el sentit més personal. Dins d’aquest àmbit periodístic, Martín es va desenvolupar molt bé dalt de l’escenari i va voler deixar constància de la difícil situació sanitària que estem vivint i que ella mateixa ha cobert com a periodista. En aquest sentit, la pregonera admetia que ha hagut de guardar el secret del seu nomenament durant més d’un any, ja que ella havia de ser la pregonera del 2020. En aquest moment, però, Martín ha deixat anar el seu positivisme vital per animar la ciutadania a gaudir amb responsabilitat dels actes programats per aquesta Festa Major.

D’aquesta manera, amb els millors desitjos per part de la pregonera, es va arribar al clímax final, amb la interpretació de la sardana La Processó de Sant Bartomeu, a càrrec de l’escola de Grallers de Sitges, des dels balcons de la Plaça. Una llarga ovació va agrair tant les músiques que tornen a envair els carrers per Festa Major com el pregó ple d’entusiasme per part d’Eva Martín.

L’alcaldessa de Sitges, Aurora Carbonell, i el president de la comissió de Festa Major, Agustí Marcet, van ser els encarregats d’obrir l’acte. L’Alcaldessa va recordar que “continuem enmig de la pandèmia i convé no oblidar-ho, però ens hem ajustat a les normatives sanitàries per poder fer aquest i altres actes de Festa Major i així preservar una tradició tant estimada per a tota la vila” i va subratllar que “siguem conscients del moment que vivim, però també fem honor als nostres patrons i a uns dies que ens defineixen com a sitgetanes i sitgetans”.

La Comissió i l’Ajuntament fan un balanç positiu del sistema d’accés a la plaça, on només s’hi podia passar amb reserva prèvia, així com de les distàncies i l’ús de mascareta entre el públic. En aquest sentit, recordar que després de cada ball de lluïment als espais d’aforament restringit, un grup de persones s’encarregarà de netejar i desinfectar l’espai. D’aquesta manera, les cadires estaran a punt per a la següent sessió. Al final de l’últim ball, també es netejarà l’espai per tal que quedi al servei del gaudi de la ciutadania amb la màxima seguretat sanitària.     

Consulta tots els actes de Festa Major a:

www.sitgesfestamajor.cat

Galeria d'Imatges