Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Festes

Sitges prepara ja el Carnaval 2022

Ajuntament i Comissió Municipal de Carnaval acorden el nou recorregut de les rues que sortiran de La Fragata i arribaran fins al carrer Espalter / Sant Francesc des d’on les carrosses enfilaran cap al carrosòdrom. Els horaris de les rues seran tant diumenge com dimarts, a les 12 h les infantils i a les 19 h les dels adults.

La regidoria de Tradicions i Festes de l’Ajuntament i Comissió Municipal de Carnaval, presidida per Núria Escarp i integrada per representants de les entitats Casino Prado, El Retiro i el Grups dels Independents, acorden el nou recorregut de les rues del Carnaval de Sitges 2022. El circuit començarà de la Fragata, passarà per Passeig de la Ribera, arribarà fins a Av. Sofia, carrer Mossèn Llopis Pi, plaça Pou Vedre fins arribar al carrer Espalter. Un cop s’arribi a l’alçada del carrer Sant Francesc, les carrosses enfilaran cap a passeig de Vilafranca cap al carrossòdrom.

Els horaris de les rues seran tant diumenge per la Disbauxa com dimarts per l’Extermini, a les 12 h les infantils i a les 19 h les dels adults.

Pel que fa al nombre de participants per colla s’estableix en un màxim de 125 persones, ja que la resolució del 21 d’octubre del Procicat, deixa sense efecte el pla sectorial de represa de cultura popular. Segons la mateixa resolució, durant les rues serà obligatori l’ús de la mascareta i no es podrà consumir cap tipus de beguda. Des de l'Ajuntament es treballa en diferents opcions com podria ser habilitar punts d'aigua, de la mateixa manera que es va fer per Festa Major de Sant Bartomeu i Santa Tecla.

Després de l’anunci de la recuperació de les rues, el regidor de Tradicions i Festes, David Martínez, explica que “l’aposta és treure les carrosses al carrer, tot i que no podem oblidar que la Covid encara és entre nosaltres i per aquest motiu encara cal mantenir algunes mesures de seguretat”. Segons el regidor de Tradicions i Festes “aquest recorregut que anunciem avui manté l’essència d’anys anteriors, però fa més fàcil el control de les aglomeracions”. El regidor avança que “el nostre compromís de cara al 2023 és recuperar el Carnaval d’abans de la pandèmia”.

L’Ajuntament recorda que cal mantenir mesures de protecció individual i col·lectiva. La ciutadania ha d'adoptar les mesures necessàries per evitar generar riscos de propagació de la infecció de la COVID-19, així com la pròpia exposició a aquests riscos.