Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Festes

Tot a punt per a l’arribada dels Reis Mags d’Orient

Aquest any i de forma excepcional per la Covid-19, els Reis rebran els infants en un passatge en el que hi haurà també altres personatges habituals a les tradicionals cavalcades. Més de 800 infants visitaran a Ses Majestats a Sitges el 5 de gener.

Melcior, Gaspar i Baltasar estan de camí i, per a la seva benvinguda, la Comissió de Reis, amb la regidoria de Tradicions i Festes, ha desplegat, tal com explica el regidor de Tradicions i Festes, David Martínez “creativitat i enginy perquè tots els infants puguin lliurar la seva carta, tot i l’actual situació sanitària provocada per la Covid-19”.

La cavalcada es reinventa i es transforma en un passatge en el que els infants recorreran diferents espais: visitaran les carboneres, s’explicaran els preparatius per a la Nit de Reis, veuran les Patges dels Reis, i podran lliurar la carta als Reis Mags d’Orient, però no serà en mà sinó que la dipositaran en una bústia per evitar el contacte i garantir la distància física mínima d’un metre i mig. “Amb la màgia s’arriba a tot arreu i els Reis han fet tot el possible per arribar a Sitges”, confessa la presidenta de la Comissió. Tot i que aquesta vegada el contacte amb Melcior, Gaspar i Baltasar serà amb distància i sense l’aturada per fer fotografies. Tal com expliquen les Patges en el darrer missatge publicat per la Comissió a les xarxes socials, la recomanació passa per gravar en vídeo per no aturar el circuït.

Aquest any, els infants interessats en lliurar la seva carta als Reis ho havien de sol·licitar de forma anticipada per correu electrònic. En total, la Comissió ha rebut més de 800 sol·licituds per visitar els Reis a la plaça de l’Ermita de Sant Sebastià, on s’ubicarà el passatge de Benvinguda a Ses Majestats. Els horaris s’han estipulat en dos torns, de matí (de les 10 a les 14 hores) i de tarda ( de les 16 a les 20 hores). Tant per seguir les mesures sanitàries establertes com per agilitzar el pas d’infants i que tots puguin lliurar les seves cartes, es prohibirà fer fotografies a l’interior i només es permetrà l’entrada dels infants fins als 12 anys, acompanyats de dos adults. El recorregut complirà totes les mesures sanitàries.

Les Patges Reials han estat les primeres en recollir cartes per a Melcior, Gaspar i Baltasar. Més de 800 infants han participat en la proposta, aquest cap de setmana passat, amb una activitat que ha visitat diferents barris de Sitges per portar la màgia a tots els racons.

Les indicacions per a la Benvinguda dels Reis Mags d’Orient es poden seguir a les xarxes socials de l’Ajuntament de Sitges (@AjSitges) i de la Comissió de Reis (Facebook: @ReisMagsSitges – Instagram: @comissiodereisdesitges).