Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Festes

Carnaval

El Carnaval de Sitges, una de les festes més multitudinàries del calendari, arrenca del 20 al 26 de febrer de 2020 amb la participació de més de 2.000 disfressats que omplen els carrers de música i ball.

Agenda  /   Programa de mà    /   Cartell    /    Galeria d'imatges

 

 

Sobre la festa

El Carnaval és la festa amb més disbauxa de les que se celebren a la vila. Comença el Dijous Gras amb l'arribo de Sa Majestat Carnestoltes i el corresponent predicot que escarneix la vida pública de la localitat.

El punt culminant d'aquesta festa són les rues de la Disbauxa i de l'Extermini, que se celebren, respectivament, el Diumenge i el Dimarts de Carnaval a la nit.

Aquestes rues tenen la seva rèplica infantil els mateixos dies a la tarda. La rivalitat entre les diferents colles que hi participen dóna molt lluïment a les disfresses.

Aquí cal destacar la més que centenària pugna entre les entitats Casino Prado Suburense i Societat Recreativa El Retiro. En Carnestoltes va acompanyat de la Reina del Carnaval, la qual és proclamada en un acte públic i tanca les rues abans esmentades.

A part de l'activitat al carrer, entitats i col·lectius de la vila celebren xatonades, balls, i altres activitats que complementen el programa d'actes oficial.

El Carnaval sitgetà s'acaba el Dimecres de Cendra amb l'enterrament de Sa Majestat Carnestoltes. Una comitiva fúnebre amb ploraneres i tot acompanya el difunt fins al passeig de la Ribera, on després de la lectura del seu testament és incinerat amb un espectacular castell de focs artificials. Acte seguit, les tradicionals xatonades acaben de tancar la festa.

 

Retransmissions

Canal Blau

DIJOUS 20 / EN DIRECTE
19.20h / Arribo de Sa Majestat Carnestoltes

DIUMENGE 23 / EN DIRECTE
19.30h / Rua de la Disbauxa

DIMARTS 25 / EN DIRECTE
15.00h / Rua Infantil
21.00h / Rua de l’Extermini

Repàs als principals actes durant la programació de cap de setmana.

 

Ràdio Maricel

DIJOUS 20 / EN DIRECTE
19.15h / Arribo i predicot de Sa Majestat Carnestoltes

DIMECRES 26 / EN DIRECTE
19.15h / Enterro de Sa Majestat Carnestoltes

DIJOUS 27 / REEMISSIÓ
Al matí / Enterro de Sa Majestat Carnestoltes i valoracions de la festa per part dels representants de les entitats i autoritats i entrevista al Carnestoltes i la Reina durant el Magazine.

DIVENDRES 28 / REEMISSIÓ
Al matí / Arribo i predicot de Sa Majestat Carnestoltes durant el Magazine.

Durant tots aquests dies al web www.radiomaricel.cat i a les xarxes socials es poden trobar els àudios de totes les transmissions; de les entrevistes als representants de les comissions de Carnaval de les entitats; les colles organitzadores dels personatges; i també clips de vídeo d'alguns dels esdeveniments del Carnaval d'enguany.

 

 

Comissió de Carnaval

Núris Escarp, Ainhoa Zoco, Carlos Franco, Eli Marín, Marc Macià, Jordi Andreu, Francesc Rosell, José Ramon Hurtado, Sandra Rubí, Isaac Bielsa, Otilia Blanco, Francesc Figueras

 

Dossier de premsa