Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

És Carnaval

És Carnaval !!!

Sitges viurà un Carnaval excepcional aquest 2021, amb un programa d’actes que es podrà seguir principalment a les xarxes socials, però que manté latent l’essència de la festa amb propostes expositives, de guarniment i consignes.


#carnavalsitges21Presentació del Carnaval de Sitges 2021


Com es viurà el Carnaval al carrer

Guarniments i consignes

La Comissió de Carnaval vol mantenir la seguretat i el distanciament físic en les seves propostes, però també el sentit de l’humor. Així, el Cap de la Vila es decorarà durant de la setmana de Carnaval i, en motiu de la celebració i s’oferiran consignes diàries, a través de les xarxes socials oficials, que indicaran els complements que cal lluir durant la setmana de Carnaval. “Ens agradaria molt anar al mercat i que molta gent vestís un barret vermell, per exemple”, explica Núria Escarp.


El veïnat de Sitges també jugarà un paper fonamental, no només en el compliment de les consignes, sinó amb la seva participació en el 4t Concurs de Balcons, Façanes i Finestres de Carnaval. La comissió confia “en les sitgetanes i els sitgetans que ja han demostrat en altres ocasions, com Corpus o Festa Major, la seva destresa decorant l’exterior de les cases”.Bases del concurs de balcons, façanes i finestres


Els carrers del centre comercial de la vila i de Poble Sec oferiran un fil musical que també es podrà escoltar a www.radiositges.com/radiofot a travès de qualsevol dispositiu.


Activitats expositives

Els primers actes del Carnaval de Sitges 2021 proposen per al divendres 5 de febrer dues activitats expositives. La primera, la mostra El Carnaval de Sitges: de Dijous Gras a Dimecres de Cendra, que convertirà la primera planta del Miramar – Centre Cultural en un espai immersiu en el que navegar per la setmana més esbojarrada del calendari sitgetà, a través dels actes, els personatges, les anècdotes i altres elements imprescindibles de la celebració.

L’altra proposta convida a passejar pels principals eixos comercials de la vila. Les colles que habitualment participen a les rues també estaran presents aquest Carnaval als aparadors dels comerços amb la mostra Ens vestim de Carnaval. Cada colla s’encarregarà de guarnir l’espai amb elements propis i serà el gran públic l’encarregat de determinar les guanyadores a través d’una plataforma digital. El premi per a les millors colles consistirà en un lot d’aliments que hauran de donar a alguna entitat local del tercer sector.Propostes gastronòmiques

Tornen aquest Carnaval les Cassoletes Carnavaleres. Amb el títol Desconstrucció del Xató, del 6 al 17 de febrer, 10 establiments serviran una degustació dels sabors de Carnaval a partir dels ingredients del xató, en una iniciativa realitzada per primera vegada l’any passat i que aquest 2021 es reprèn també com a mostra de suport al sector de la restauració. A un preu de 5 € (inclou cassoleta i beguda), el Carnaval es podrà tastar a diferents establiments que es donaran a conèixer els propers dies a un preu de 5 € (inclou cassoleta i beguda).El Carnaval a les xarxes socials

Telefot i altres propostes virtuals

El Carnaval de Sitges del 1986 neix Telefot, una iniciativa televisiva privada que emetia únicament durant el Carnaval. Els recordats informatius, carregats de sàtira i humor, i les rues del Carnaval es van poder seguir a les cases a través de Telefot fins al 1999.

Aquest any, la Comissió ha recuperat l’emissora, actualitzant-la amb nous presentadors i adaptant el contingut al temps actual, però mantenint l’esperit irònic i simpàtic. La nova Telefot servirà per fer arribar una àmplia programació arreu a través de les xarxes socials de la Comissió de Carnaval, amb propostes que serviran per recordar els principals actes de la festa en un any convencional.

La Societat Recreativa El Retiro s’afegeix a les propostes virtuals amb debats, directes i reportatges que ha realitzat en col·laboració amb el canal de Youtube de VinyetMedia, i l’Agrupació de Balls Populars de Sitges engrandeix el programa online amb xerrades i personatges carnavalers.


Un Carnaval lliure de música sexista

Sigui a fora o a casa, el Carnaval de Sitges incideix en una festa lliure de masclisme i de LGTBIFÒBIA. La regidoria de Drets Socials i Igualtat ha endegat la campanya La Disbauxa ens fa iguals, amb la que convida a participar en la creació de la #PlaylistNoSexista del Carnaval. Tothom qui ho desitgi pot afegir les cançons més carnavaleres i ballables en la playlist col·laborativa de l’Ajuntament de Sitges a Youtube.

Es tracta d’una iniciativa pensada per a que les sitgetanes i els sitgetans puguin celebrar el Carnaval a casa amb una llista de reproducció inclusiva i feminista. La presidenta de la Comissió, Núria Escarp, inaugurarà la playlist en l’acte de presentació del Carnaval.

L’argumentari és compartit amb la Comissió de Carnaval, que instal·larà ambientació musical als carrers amb cançons escollides sota un criteri inclusiu per Ràdio Sitges.