Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Habitatge

Habitatges d'ús turístic

 

Els Habitatges d’ús turístic a Sitges

La nostra vila desperta molt d’interès a nivell nacional i internacional des del punt de vista turístic gràcies, entre altres factors, a la seva aposta per la qualitat en infraestructures i oferta turístiques.

Això ha suposat un reclam per diferents col·lectius, que veuen en el municipi un indret ideal per relaxar‐se i gaudir de la seva gran riquesa històrica, gastronòmica, arquitectònica i cultural.

Aquesta situació, tot i que positiva en molts aspectes, fa que cada cop hi hagi una major oferta turística de pernoctació, hotels, càmpings, apartaments turístics i, darrerament, els habitatges d’ús turístics, que en els darrers anys han proliferat a Sitges, al igual que a la resta de Catalunya, de manera exponencial.

Per les seves característiques, els habitatges d’ús turístic atrauen un públic diferent al dels hotels i permeten repartir millor a tot el territori la riquesa generada pel turisme.

Tanmateix, la seva rapidíssima implantació ha produït alguns episodis d’excessiva concentració que ha provocat conflictes de convivència, superació de la capacitat de determinats equipaments públics, i donen lloc a la necessitat de regular aquest fenomen per preservar els usos residencials.

Ordenança reguladora dels habitatges d'ús turístic