Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Joventut

Activitats d’Estiu 2023 per al col·lectiu jove

L’Ajuntament de Sitges programa un ampli ventall de propostes com el pàdel surf/ surf, la bicicleta, les multiesportives, la cuina i pastisseria saludable i el lettering. Les preinscripcions es poden formalitzar del 8 al 26 de maig a través de la pàgina web de l’Ajuntament.

Els joves, de 12 a 17 anys, podran gaudir aquest estiu d’un ampli ventall d’activitats relacionades amb el pàdel surf/ surf, la bicicleta, la cuina/la pastisseria saludable i el lettering. L’objectiu és fomentar l’esport, la creativitat, la imaginació, les habilitats culinàries, el contacte amb la natura, els hàbits saludables i valors com el treball en equip.

Totes les activitats d’estiu tenen un cost de 60 euros setmanals (cadascuna). El termini per fer la reserva de plaça es pot fer telemàticament a partir del 8 al 26 de maig. Després, es faran les inscripcions definitives del 5 al 12 de juny i de manera presencial a l’Espai Jove de Sitges en horari del servei:

  • Matí: dimarts i dijous de 10 a 14 h
  • Tarda: de dilluns a divendres de 16 a 20 h

 

Des de l’Espai Jove enviaran un correu electrònic a totes les persones, que hagin fet la preinscripció prèvia, perquè vagin a fer les inscripcions presencialment i recullin el paper per fer el pagament mitjançant transferència bancària. 

 

 

Activitats d’Estiu 2023

La programació començarà amb la proposta dedicada al surf i al “paddel surf” del 26 al 30 de juny. Els professors del Sitges Surf Club impartiran al matí (de 9 a 13 h) el curs d’introducció a la pràctica d’aquestes modalitats esportives. El punt de trobada serà l’Espai Jove, des d’on els participants caminaran fins a la platja d’Aiguadolç per poder practicar aquest esport.  

Els joves interessats en el món de la bicicleta podran descobrir-lo del 3 al 9 de juliol. Durant les diferents sessions podran conèixer la seva mecànica i fer sortides tant a la muntanya com per vies urbanes. Les persones inscrites podran anar amb bicicleta pel parc Natural del Garraf i per Sitges-Vilanova-Sant Pere de Ribes. Dos dels dies inclouran també una sortida fins a la platja.  

Per fomentar l’exercici físic i els hàbits saludables, es programaran també les activitats multiesportives del 10 al 14 de juliol. Durant 5 dies, de 9 a 13 h, es realitzaran esports com el bàsquet, l’handbol, el pàdel, el futbol sala, la natació, vela, Futbol Freestyle, jocs tradicionals i una sortida a Oci Aventura.

Del 17 al 21 de juliol els joves podran aprendre cuina i pastisseria saludable. Cristina Tarragó, de La Pastissera, impartirà de 9 a 13 h a l’aula gastronòmica del Mercat Municipal de Sitges les 5 sessions per fomentar l’elaboració de plats fàcils, variats i sans. Els participants podran descobrir els productes de temporada mentre visiten i compren al mercat aliments saludables i no processats per fer les receptes. A més, també aprendran tècniques senzilles per fer hamburgueses vegetarianes, amanides, llegums i postres sense sucre, entre d’altres. Cada dia s’elaborarà un menú complet amb primer plat, segon plat i postres, i un cop finalitzat cada participant podrà emportar-se el que ha cuinat. Més enllà d’adquirir coneixements per aprendre a combinar textures, colors i aromes, els participants cuinaran en equip i desenvoluparan altres capacitats com la planificació o l’organització.

La darrera setmana del 24 al 28 de juliol es podrà iniciar-se en el món del Lettering, una tècnica artística que consisteix a crear a mà lletres en diferents estils i formats. Cada dia de 9 a 13 h a l’Espai Jove es podran fer creacions diferents com catifes florals amb lettering; elements decoratius de Carnaval i creació de frases divertides; creació d’un cartell de Cinema amb cal·ligrafia artística; treballs sobre les colles de Santa Tecla, exercicis creatius amb la base del Drac i l’Àliga. L’objectiu és connectar amb la creativitat i amb les festes tradicionals de la mà de la dissenyadora gràfica, Mercè Pedraza, per fer lettering, mandales, pintar i dibuixar. 

                                                             

Colònies Cerdanya

En paral·lel, els adolescents de 10 a 14 anys també podran fer colònies a la Cerdanya del 31 de juliol al 4 d’agost. Durant aquesta estada de 5 dies els i les joves acamparan al Càmping STEL, situat només a 2 km de Puigcerdà i faran activitats com excursions, tallers, curses d’orientació, piscina, natugimcames, jocs de nit, caminades nocturnes, entre d’altres. El cost de les colònies és de 70 euros. 

Les inscripcions de les colònies també s’han de fer a través d’aquest enllaç a partir del 8 de maig i fins al 30 de juny directament al web del Centre Excursionista de Catalunya.

Activitats gratuïtes per a joves: Cinema a la Fresca, 12, 19 i 26 de juliol Platja de la Fragata  

En paral·lel es programen activitats gratuïtes per a joves com el Cinema a la Fresca. Els dies 12, 19 i 26 de juliol es projectaran films de cinema independent a partir de les 21.30 h a la Platja de la Fragata.

Les sessions de cinema seran gratuïtes i permetran gaudir del cinema a la pantalla gran i a l’aire lliure. Abans de cada pel·lícula es projectaran també curtmetratges.  

 

Per a més informació es pot consultar la pàgina web de l’Ajuntament de Sitges:

 

 

CALENDARI

 

*ACTIVITATS D’ESTIU JOVES- 2023

 

  • “Paddel surf” (surf de rem) i Surf

Dates: del 26 al 30 de juny 

Horari: de 9 a 13 h

Preu: 60 euros

Punt de trobada: Espai Jove

 

  • El món de la bicicleta

Dates: Del 3 al 9 de juliol

Horari: de 9 a 13 h 

Preu: 60 euros

Punt de trobada: Espai Jove

 

  • Multiesportives

Dates: Del 10 al 14 de juliol

Horari: de 9 a 13 h 

Preu: 60 euros 

Punt de Trobada: Espai Jove

 

  • Cuina i postres saludables

Dates: Del 17 al 21 de juliol

Horar: de 9 a 13 h 

Preu: 60 euros

Punt de Trobada: Espai Jove

 

 

  • Lettering i creació

Dates: Del 24 al 28 de juliol

Horari: de 9 a 13 h 

Preu: 60 euros

Lloc: Espai Jove

 

               Passos a seguir per apuntar-se a les activitats:

 

  • 2-Inscripcions presencialment a l’Espai Jove (per recollir el full per fer el pagament)

 

 

*COLÒNIES

 

 

  • Colònies a la Cerdanya

Dates:  Del 31 de juliol al 4 d’agost

Cost: 70 euros

Inscripcions: https://cec.clupik.app/ca/registrations/public/9942

 

 

 

*ACTIVITATS GRATUÏTES PER A JOVES

 

 

  • Cinema a la fresca (gratuït):

            Dates: 12, 19 i 26 de juliol a la Platja de la Fragata

 

 

 Més informació a www.sitges.cat/joventut

Galeria d'Imatges