Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Joventut

El 1r Consell d’Adolescents aposta per un projecte sobre la implementació de punts de recàrrega sostenible per a patinets elèctrics i telèfons mòbils

El 1r Consell d’Adolescents ha celebrat aquest dimarts l’acte de cloenda amb la presentació del projecte sobre la necessitat d’instal·lar punts de recàrrega per a patinets elèctrics i telèfons mòbils.

El 1r d’Adolescents ha presentat a l’alcaldessa de Sitges, Aurora Carbonell; el regidor de Joventut, Xavier Salmerón; i el regidor de Serveis Urbans, Jaume Monasterio, el projecte treballat per aquest òrgan de participació durant aquest curs escolar. L’acte, que ha tingut lloc al Saló de Plens de l’Ajuntament de Sitges amb mesures de seguretat i restriccions d’aforament, ha servit per mostrar el treball dels representants de 1r i 3r d’ESO dels instituts de Sitges (Institut Joan Ramon Benaprès, Institut Vinyet i Escola Pia).

El document lliurat per les conselleres i consellers concreta que els punts de recàrrega s’instal·laran a la via pública de Sitges per permetre als vianants carregar el seus telèfons mòbils i patinets elèctrics. Les consellers i els consellers consideren que “les energies renovables són el futur” i, per això, afirmen que “és de vital importància que la font d’alimentació dels punts de càrrega s’alimenti d’energia solar a través de plaques fotovoltaiques”.

Aquesta proposta inclou una aposta també per la mobilitat sostenible a través d’un mitjà de transport com és el patinet elèctric. L’alcaldessa de Sitges, Aurora Carbonell, ha posat de manifest que “el projecte és molt interessant per a Sitges perquè es necessiten punts de recàrrega a la vila” i també ha felicitat el Consell “pel treball en equip. Us heu escoltat els uns als altres i això és molt important per avançar en tots els projectes”.

Per començar a posar fil a l’agulla, l’alcaldessa Aurora Carbonell ha entregat el projecte sobre la instal·lació dels punts de recàrrega per a patinets elèctrics i telèfons mòbils al regidor de Serveis Urbans i Mobilitat, Jaume Monasterio.

Els consellers i les conselleres han buscat i han detallat les localitzacions per instal·lar els punts de càrrega o recàrrega a tot el terme municipal de Sitges i han prioritzat que estiguin a prop dels instituts, d’espais de pràctica d’esport i d’afluència de joves. A més, també han tingut en compte el criteri que estiguin ben repartits per tot el municipi. Els joves, d’entre 12 i 16 anys, han buscat espais comuns on poder instal·lar a diferents espais de la vila aquests punts de recàrrega, que s’alimentaran amb energia solar. El projecte dels joves apunta que “els punts de recàrrega s’hauran d’alimentar amb energia solar perquè és energia neta i tindran USB per a telèfons mòbils i endolls normals per als patinets elèctrics”. 

El 1r Consell d’Adolescents ha estat marcat per la pandèmia de la Covid-19. La majoria de les sessions del primer Consell d’Adolescents s’han dut a terme telemàticament tret de les tres darreres sessions de cloenda que han estat presencials a l’Espai Jove i també la cloenda, que ha tingut lloc al Saló de Plens de l’Ajuntament. Malgrat que les reunions de treball han estat a través de la plataforma zoom, el regidor de Joventut, Xavier Salmerón, ha destacat que “sou uns privilegiats perquè sou els primers consellers i conselleres del Consell d’Adolescents de Sitges i crec que això és un pas molt important  perquè creiem que és necessari escoltar la vostra veu”.

Inicialment aquest òrgan de participació ciutadana estava format per 9 membres i, finalment, la representant dels adolescents del poble de Garraf va al·legar per motius personals plegar del càrrec. En paral·lel al projecte, el Consell també ha recollit propostes i idees de millora que anaven sorgint i ho han traslladat als regidors i regidores en funció de la seva temàtica.

 

Per cloure l’acte, les conselleres i els consellers han recollit el diploma i un obsequi.

 

Punts de recàrrega proposats per ser instal·lats a la via pública i fora dels equipaments públics

    Al nucli de Sitges: 

 • Institut Vinyet
 • Parc de Can Robert
 • Espai Jove
 • Pavelló de Pins Vens
 • Plaça Catalunya
 • Estació
 • Carrer la Devesa
 • Nucli Antic (La guineu)
 • Platja de la Fragata
 • Monument Dr. Benaprès (passeig Marítim)

 

   Al poble de Garraf:

 • Al pàrquing públic del costat de l’estació
 • Plaça baró Güell

 

   Al nucli de Les Botigues de Sitges:

 • Plaça Eucaliptus (Garraf II)
 • Passeig Marítim
 • Port Ginesta (a l’entrada)

 

Galeria d'Imatges