Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Joventut

El 3r Consell d’Adolescents tanca el curs amb un projecte de dinamització de l’Espai Jove

L’òrgan de participació ciutadana dels adolescents ha celebrat aquest dimecres l’acte de cloenda amb la presentació del projecte final que enguany té l’objectiu d’oferir noves activitats a l’Espai Jove.

El 3r Consell d’Adolescents ha presentat el seu projecte final que enguany té l’objectiu de dinamitzar les activitats d’un trimestre de l’Espai Jove. La presentació s’ha fet aquest dimecres al Saló de Plens de l’Ajuntament davant el regidor de Joventut en funcions de Joventut, Xavier Salmerón. Els 15 conselleres i consellers han entregat el document, que han treballat al llarg d’aquest curs 2022-2023, per planificar i organitzar propostes per a la població adolescent.

El regidor de Joventut en funcions ha agraït la feina dels adolescents per millorar la vila i ha posat de manifest el treball del 3r Consell d’Adolescents és un document important que tenim el deure de complir com a Ajuntament”. Segons Xavier Salmerón, “aquesta proposta que ens feu de dinamització d’activitats de l’Espai Jove és viable, vàlida i necessària perquè el deure de l’Ajuntament és organitzar activitats adreçades als adolescents i joves d’aquest municipi”.

Com a representants de 1r a 4t d’ESO dels tres instituts de Sitges (Institut Joan Ramon Benaprès, Institut Vinyet i Escola Pia), el 3r Consell d’Infants ha definit activitats, sortides, excursions i estades d’un dia o de més d’un dia, com per exemple, una sortida a l’Aqualeón, una sortida a peu i en bici pel Garraf, una visita al Cosmocaixa, una cursa de bicis, un torneig de vòlei, una activitat a les tirolines o un torneig de ping-pong, entre altres.

Les activitats també es divideixen en franges d’edat: entre 12 a 17 anys i per a majors d’edat (+18). El projecte contempla programar 1 o 2 activitats al mes per als adolescents i fer la difusió d’aquestes propostes a través d’Instagram i de grups de whatsapp. Algunes de les propostes d’aquest treball s’han programat com el taller de Lettering per Sant Jordi, que va comptar amb la participació de 14 persones d’entre 12 i 16 anys, o  la sortida al parc aquàtic Aqualeón que es farà el 17 de juny per a joves de 12 a 17 anys i que ha ampliat l’aforament de 20 a 45 places arran de la demanada. També en aquest marc, es va organitzar la Festa de Nadal, un  projecte sorgit del 2n Consell d’Adolescents que va reunir una setantena de persones, sobretot entre els 12 i els 14 anys.

El 3r Consell d’Adolescents ha conclòs que “amb aquest projecte hem aconseguit els objectius que ens plantejàvem per donar visibilitat a la necessitat d’activitats pensades pels joves de Sitges per als joves de Sitges” i ha afegit que “hem après les dificultats de trobar una activitat que s’adapti a tothom, la contractació del personal, el màrqueting, la difusió i totes les normatives necessàries per poder dur-la a terme però com a Consellers i Conselleres creiem que la planificació i creació d’activitats per part dels joves, i dirigides  a la població adolescent, és necessària a Sitges. Sabem que no és una tasca fàcil perquè al ser menors d’edat és un factor que dificulta diverses gestions com, per exemple, la contractació, però amb l’ajuda de l’equip de l’Espai Jove de Sitges hem pogut gestionar-ho”.

Les conselleres i els consellers del 3r Consell són: Oriol Ripoll López; David Luber; Marc Cid Baldrich; Jara Inglés Martínez; Laura Llansó Sánchez; Samay Ball Mitchell; Alba Buch de la Vega ; Martina López Armero ; Alejandro Carballo Garcia; Elisabeth Vargas Faundez; Erik Giménez Aliaga; Gabriel Bomyer Isac; Juan Jimenez Montes; Patricia López Mathews i Lucía Araque Bourdet.

En paral·lel al projecte, el 3r Consell també ha recollit totes les propostes i idees de companyes i companys dels instituts per millorar la vila com la instal·lació de més papereres, més il·luminació, més fonts i arreglar les voreres i carreteres.

Galeria d'Imatges