Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Joventut

El Casal d’Estiu JOVE ofereix un ampli ventall d’activitats

La regidoria de Joventut programa el Casal d’Estiu Jove, que obre les inscripcions del 30 de maig fins al 7 de juny. Classes de surf i pàdel surf, hípica, cuines del món, multiesport, còmic manga i colònies són les propostes d’aquest estiu. El preu és de 60 € per a cada activitat.

La regidoria de Joventut programa el Casal d’Estiu Jove que està adreçat al jovent, de 12 a 17 anys perquè gaudeixin de diverses propostes: surf, paddle surf, cuines del món, multiesports, còmic manga i Hípica. Les famílies podran demanar ajudes per poder accedir a aquestes activitats d’estiu ja que l’Ajuntament de Sitges amb aquesta iniciativa vol garantir la igualtat d'oportunitats d'infants, adolescents i joves sense discriminació socioeconòmica.

Per al Regidor de Joventut, Xavier Salmerón, “volem posar a l’abast dels joves un ampli ventall de propostes per a aquest estiu”. El regidor recorda que “els joves ho han passat malament durant la pandèmia en aquests dos últims anys i ara vetllem per la seva salut de maner integral i, en aquest sentit, l’esport i les ganes d’aprendre són fonamentals per aconseguir un benestar general”.

Les activitats començaran amb les activitats dedicades al paddel surf i al surf que es realitzaran del 27 de juny a l’1 de juliol a la platja d’Aigudolç. Els professors de l’entitat  Sitges Surf Club impartiran al matí (de 9 a 13 h) aquest curs d’introducció a la pràctica d’aquestes modalitats esportives.

Del 4 al 8 de juliol s’oferirà un taller de cuines del món per aprendre a cuinar diferents menjars típics d’altres països amb receptes senzilles, variades i sanes. Cristina Tarragó, de La Pastissera, impartirà les sessions per apropar el públic jove a degustar i fer plats fàcils relacionats amb la cuina internacional.

La setmana següent, de l’11 al 15 de juliol els adolescents podran practicar multiesport de 9 a 13 hores. 

Del 18 al 22 de juliol s’oferirà un taller de Còmic Manga per descobrir els conceptes bàsics de la il·lustració Manga i es prepararan jocs i activitats relacionades amb el manga i l’anime. Les classes seran de 9 a 13 hores a l’Espai Jove.

L’Hípica serà la protagonista del 25 al 29 de juliol i permetrà als participants conèixer el món eqüestre (des de com netejar un cavall fins a posar la sella a un cavall i aprendre a muntar a cavall) de la mà de la Fundació Privada La Granja de Sitges.

Aquest any també s’ofereix una setmana de colònies que es farà de l’1 al 5 d’agost al Berguedà per recórrer camins i fer esports de muntanya. Les inscripcions es poden formalitzar a través de la pàgina web www.sitges.cat/joventut. Les colònies tenen un cost de 60€  i estan subvencionades en part per la Generalitat de Catalunya. 

Les activitats del Casal d’Estiu Jove tenen un cost de 60€ (cadascuna). Les inscripcions per poder participar-hi s’obren del 30 de maig fins al 7 de juny i es poden fer electrònicament a www.sitges.cat/serveis/joventut.

 

 

Activitats gratuïtes per a joves: Impro Show i Cinema a la Fresca

En paral·lel es programaran activitats gratuïtes per a joves com l’espectacle d’humor Impro Show que l’1 de juliol oferirà un muntatge original, interactiu i fruit de la creació d’històries improvisades. A l’inici de la funció demanaran al públic que escriguin una frase en una targeta i posteriorment, aquestes propostes extretes a l’atzar es convertiran en “improtítols” a través dels quals els intèrprets crearan històries diferents i creatives amb un estil fresc i innovador de fer teatre.

Des de la regidoria de Joventut s’organitzarà una nova edició de Cinema a la Fresca. Els dies 6 i 20 de juliol es projectaran films de cinema independent al parc del Rocar (pineda de l’Espai Jove), mentre que els dies 13 i 27 tindran lloc dues projectes cinematogràfiques a la Platja de la Fragata. Els films, que s’exhibiran, són ‘Sis dies corrents’ i ‘Damas de hierro’, quan es pongui el sol (normalment entre les 21.30 i les 22 h). Les sessions de cinema seran gratuïtes i permetran gaudir del cinema a la pantalla gran i a l’aire lliure.  Abans de cada pel·lícula es projectaran alguns curtmetratges del festival Filmets.

 

Per a més informació es pot consultar la pàgina web www.sitges.cat/casalsdestiu