Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Joventut

Finalitza la primera part de la campanya de foment de l’ús de la mascareta entre els joves

Imatge del carrer Parellades
Imatge del carrer Parellades
L’Ajuntament ha posat en marxa diverses actuacions durant l’estiu per fomentar l’ús de la mascareta i el compliment de les mesures de seguretat sanitària entre la població. Entre les actuacions adreçades al col·lectiu de gent jove, s’ha posat en funcionament un equip d’agents cívics i una campanya a través de les xarxes socials.

Al llarg de cinc setmanes, des del 20 de juliol i fins el mes de setembre, un equip d’agents cívics ha recorregut carrers, places, espigons i altres espais de trobada relacionats amb l’oci nocturn amb l’objectiu de fer pedagogia sobre la necessitat de complir amb les mesures de seguretat sanitària. L’equip ha focalitzat la seva atenció en el col·lectiu jove, tot i que han realitzat tasques informatives també en el conjunt de la població.

Des de la regidoria de Joventut, responsable de la iniciativa, s’ha valorat molt positivament la feina duta a terme pels agents cívics. El regidor Xavier Salmerón ha destacat que “prioritzem la tasca informativa i la pedagogia per conscienciar la població de la necessitat de complir amb les mesures sanitàries per frenar la Covid-19”. Salmerón ha explicat que “hem volgut fer un reforç amb el col·lectiu jove ja que, per les seves característiques, ha patit –igual que d’altres col·lectius com el d’infants- d’una forma especial el confinament i les actuals restriccions socials, pel que hem considerat necessari donar-los una atenció basada en la informació, l’escolta activa i la resolució de dubtes i qüestions específiques”.

En els seus informes, els agents cívics conclouen que “la gran majoria de ciutadans fan un ús adequat de la mascareta i respecten les distàncies de seguretat”. L’informe fa especial esment a la bona acollida que ha tingut el servei entre la gent jove a l’hora d’acceptar les indicacions dels agents cívics, als que també han adreçat gran quantitat de dubtes relacionats amb la pandèmia. Segons els agents, “el rebuig als consells sanitaris és major en persones de mitjana edat o edat avançada, que entre els joves”.

En les cinc setmanes de la iniciativa, els agents cívics han repartit un total de 670 mascaretes a persones que no en duien o se’ls havien trencat. A més, s’han dut a terme tasques de seguiment dels horaris d’apertura i tancament dels locals d’oci nocturn; s’ha intervingut en quatre ocasions per reduir molèsties acústiques i garantir el descans veïnal i també s’han realitzat diverses intervencions per mediar en casos de conflicte. Com a mitjana, els agents han realitzat un total de 100 – 110 contactes informatius cada dia.

A més de la campanya en els entorns d’oci nocturn, l’Ajuntament ha realitzat, des de l’inici del curs escolar i fins aquesta setmana, una campanya de reforç a les sortides de les escoles i els instituts de Sitges mitjançant un equip d’agents cívics que han estat informant i recordant les mesures sanitàries tant entre els alumnes com entre els pares i les mares.

Paral·lelament, l’Ajuntament treballa en la continuïtat de les campanyes de conscienciació als diferents grups socials i a la ciutadania en general, recordant la importància de l’ús de les mascaretes i de seguir totes les recomanacions sanitàries per tal de contenir la propagació del coronavirus.

 

Campanya online

La campanya de foment de l’ús de la mascareta entre els joves duta a terme per la regidoria de Joventut ha tingut també una important vessant online, a través de les xarxes socials de l’Espai Jove (@espaijovesitges a Instagram). Dirigida a joves d’entre 16 i 35 anys, entre els que ha aconseguit més d’un milió de visualitzacions, la campanya ha girat entorn el lema: “No és la mascareta, ets tu”.

Amb missatges contextualitzats en entorns d’oci, festa o relacions, la campanya ha buscant la complicitat amb els usuaris i amb l’objectiu de demostrar que cap situació és incompatible amb l’ús de la mascareta.