Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Joventut

L’Ajuntament de Sitges posa en marxa l’E-Mood, un servei gratuït de salut emocional per a adolescents i joves

La iniciativa funciona els dimarts de 10 a 14 h i els dimecres de 16 a 20 h a l’Espai Jove.

L’Ajuntament de Sitges ha posat en marxa el nou servei gratuït E-Mood, de salut emocional per a adolescents i joves de 12 a 29 anys i les seves famílies.

Una psicòloga ofereix assessorament i acompanyament des de l’Espai Jove dos dies a la setmana els dimarts de 10 a 14 h  i els dimecres de 16 a 20 h per detectar i atendre de forma preventiva el malestar emocional i psicològic d’adolescents i joves. Les persones interessades podran demanar cita prèvia al correu electrònic a emood@sitges.cat o Whatsapp al mòbil 691 201 262.

Les regidories de Joventut, Salut Pública i també Drets Socials, Ciutadania i Igualtat impulsen aquest nou servei per vetllar per la salut emocional i psicològica de les persones joves, un dels col·lectius més afectats per les derivades emocionals de la pandèmia. A més, el caràcter gratuït del servei pretén universalitzar-lo i fer-lo més proper a la ciutadania que, d'altra manera, sovint queda fora dels circuits d'atenció psicològica.

 

L’E-Mood inclou serveis i activitats per a la millora del benestar i la salut emocional de les persones adolescents i joves, com són:

  • Servei d’Atenció a Joves
  • Servei d’Atenció per a Famílies
  • Accions formatives i de sensibilització comunitària
  • Activitats preventives als centres educatius

El servei de salut emocional ofereix un programa d’orientació, atenció i tractament per donar suport en la prevenció de conductes potencialment addictives com el consum de drogues o l’abús de les tecnologies i, també, la prevenció de problemàtiques relacionades amb el malestar psicològic o trastorns de salut mental, l’alimentació, la sexualitat i la violència de gènere.

En el cas dels joves, reben orientació i suport psicològic especialitzat en salut i benestar emocional, mentre que les famílies tenen la possibilitat de rebre orientació i assessorament pel que fa a la salut emocional i psicològica dels seus fills i filles. 

Des del servei es vol treballar amb la xarxa comunitària de recursos educatius, socials, sanitaris i lúdics per dur a terme accions de sensibilització com tallers preventius a centres educatius o campanyes de conscienciació a través de les xarxes socials. Alhora també es volen potenciar sessions formatives per a professionals de l’àmbit social, educatiu i lúdic amb l’objectiu de fomentar els coneixements i les habilitats preventives dels agents que treballen directament amb adolescents i joves.

E-Mood

Els joves fan servir el mot “mood” per expressar en quin estat d’ànim es troben quan interactuen amb els seus amics i seguidors a les xarxes socials.

 

E-Mood, servei de salut emocional per a adolescents i joves

Espai Jove de Sitges

c/Josep Soler i Tasis, 4

 

Telèfon o Whatsapp: 691 201 262

 

Dimarts de 10 a 14 h

Dimecres de 16 a 20 h

emood@sitges.cat