Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Joventut

L’Espai Jove, als Instituts de Sitges

Coincidint amb l’inici del curs escolar, la Regidoria de Joventut dóna a conèixer l’Espai Jove als estudiants dels tres instituts de Sitges.

La Regidoria de Joventut ha presentat als alumnes dels instituts de Sitges els serveis que s'ofereixen des del Punt d'Informació Juvenil (PIJ) a l'Espai Jove. Entre la informació que poden consultar els joves al PIJ hi ha assessorament laboral, informació sobre estudis i sortides professionals, salut i sexualitat, mobilitat internacional, associacionisme i participació ciutadana o qüestions relacionades amb l'habitatge. A més, l'Espai Jove ofereix la possibilitat d'utilitzar les sales del centre per fer treballs en grup, aules d'estudi, bucs d'assaig i accés gratuït a Internet.

A la vegada, s'ha presentat l'oferta de tallers i cursos que s'impartiran durant aquest curs. Pel que fa a la proposta de tallers, es posaran en marxa el taller de teatre, de cinema, taller d'origami i el taller de dibuix manga europeu i americà. En quant als cursos, s'iniciarà el curs de Monitors en el Lleure i el més de gener començaran els Coffe Talks, el grup de converses en anglès.

Paral•lelament, es torna a emprendre el Programa d'Informació i Dinamització als Centres d'Educació Secundària (PIDCES) als tres centres de secundària de Sitges. Des d'aquest servei, promogut per l'Oficina del Pla Jove de la Diputació de Barcelona, la Regidoria de Joventut porta a terme actuacions directes als instituts per tal de promoure la informació, la dinamització i la participació dels joves estudiants.

El servei de PIDCES s'ofereix en tots els centres durant d'esbarjo:

  • Escola Pia: dimarts de 10:45h a 11:15h
  • IES Joan Ramon Benaprès: dimarts d'11:30h a 12h
  • IES Vinyet: dijous d'11:30h a 12h


El regidor de Joventut, Josep Moliné, ha explicat que “la voluntat de la Regidoria és oferir cada cop més serveis i més diversificats, i que tota aquesta oferta s'ofereixi des d'un únic espai adaptat i pensat per a la gent jove”.