Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Joventut

L’Espai Jove de Sitges ofereix el Punt d’Informació i dinamització als instituts

Un dia a la setmana, cada quinze dies i durant l’hora del pati als centres d’Educació secundària de Sitges, personal de l’Espai Jove posa a l’abast dels i les joves els serveis i els recursos informatius d’interès, i també, accions que promouen experiències de participació. Al Centre de Formació d’Adults (CFA) també s’ofereixen xerrades gratuïtes amb l’objectiu de fer difusió de les opcions formatives que tenen un cop obtingudes diferents titulacions (GESO, CAM, entre d’altres).

L’Ajuntament de Sitges trasllada novament el Punt d’Informació i Dinamització de l’Espai Jove de Sitges (PIDCES) als centres d’educació secundària públics i concertats. Aquest servei públic i gratuït, que es feia des de fa més de 10 anys, al curs 2018-2019 es va aturar, però ara s’ha recuperat des d’aquest mes de gener passat amb l’objectiu de tornar a posar a l’abast dels i les joves els serveis i els recursos informatius d'interès juvenils, i també, les accions i estratègies que promouen experiències de participació tant al mateix centre educatiu (mitjançant el Consell d’Adolescents) com al seu entorn més proper. L'atenció presencial es fa un dia a la setmana, cada quinze dies i durant l’hora del pati als dos instituts públics (Joan Ramon Benaprès i Vinyet) i també al concertat (Escola Pia).

Els joves de l’ESO i Batxillerat poden adreçar-se fins a aquest espai d’atenció presencial estable, en el qual personal de l’Espai Jove informa als joves de tot allò que els pot interessar com són les opcions professionals i de formació, ofertes laborals, com fer un currículum, voluntariat, cooperació, mobilitat internacional, oci i cultura, entre d’altres i també s’ofereixen assessories especialitzades en temes concrets com la salut, l’habitatge i temes laborals, entre d’altres.

L’assessorament en temes d’estudis té molta demanda entre els joves de 17 a 20 anys que volen tornar a estudiar. Des d’aquest espai s’ofereixen als instituts les xerrades “I després de l’ESO, què?” perquè l’alumnat de 4t d’ESO pugui conèixer les opcions que té per continuar estudiant “I després del batxillerat, què?” perquè els estudiants puguin construir el millor futur possible en funció dels seus interessos i competències i les opcions formatives existents i les professions de futur. 

Al Punt d’Informació i Dinamització també s’hi presenten els serveis de l’Espai Jove com l’E-mood, un servei gratuït de salut emocional per a adolescents i joves; Territori privat, un servei gratuït de consulta confidencial, en el qual una persona especialitzada aclareix els dubtes sobre la sexualitat i l’afectivitat jove i també un espai en el qual es fan tallers 1 cop al mes sobre aquestes temàtiques; els bucs d’assaig, perquè els grups de músics o músics solistes puguin disposar d’un espai per assajar, i les aules d’estudi durant els períodes d’exàmens) i totes les activitats que es programen des de l’Espai Jove. També s’ofereix informació sobre el CNO, el Centre de Noves Oportunitats de nova ocupació que s’adreça als joves de 16 a 24 anys de la zona Penedès-Garraf, sense titulació i que estiguin a l’atur poden inscriure’s gratuïtament al programa que promou la inserció al mercat laboral, l’aprenentatge d’un ofici, la formació i el retorn al sistema educatiu o l’obtenció d’un certificat de professionalització que els permeti trobar feina.

El trasllat del Punt d’Informació i Dinamització als instituts i també al CFA permet que el jovent conegui l’Espai Jove, que es puguin consultar dubtes, i també puguin presentar propostes i participar de la programació de les activitats que es fan des d’aquest equipament públic.  

 

L’horari d’assistència del segon semestre als instituts de Sitges és el següent:

 

Institut Joan Ramon Benaprès

  • 55 a 10.20 h
  • 18 a 10.43 h

 

    -dimarts 28 de febrer

    -dimarts 14 i 28 de març

   -dimarts 18 d’abril

   -dimarts 2,16 i 30 de maig

 

 

Institut Vinyet

  • 30 a 11 h

 

   -dijous 2, 16 i 30 de març

   -dijous 13 i 27 d’abril

   -dijous 11 i 25 de maig

 

 

Escola Pia de Sitges

  • 11 a 11.30 h

  

   -Dimarts 7 i 21 de març

   -Dimarts 11 i 25 d’abril

   -Dimarts 9 i 23 de maig

 

 

Centre de Formació d’Adults (CFA), xerrades informatives del Punt d'Informació i Dinamització 

Al Centre d’Adults de Sitges (CFA) també s’ofereixen tres xerrades informatives del Punt d'Informació i Dinamització: “I després del GESO, què?”, per donar a conèixer les opcions que té el col·lectiu de joves un cop obtinguda la titulació; “I després del CAM què?” per saber les opcions que tenen un cop obtingut l’accés al cicle formatiu de Grau Mitjà, i també “I ara què?” dirigida a l’alumnat que fa les proves d’accés al cicle formatiu de Grau Superior i Universitat per a majors de 25 anys i de 40 anys.  

 

Centre de Formació d’Adults de Sitges

 

  • 15- 11.15 h

   -Divendres 3, 10 i 24 de març

   -Divendres 21 d’abril

   -Divendres 5 de maig

 

Galeria d'Imatges