Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Joventut

L’Espai Jove organitza el 19 de maig una xerrada informativa per prevenir trastorns de conducta alimentària

La xerrada serà a les 19 h i està adreçada a pares, mares i tutors. La sessió girarà entorn la detecció i la prevenció de trastorns de conducta alimentària des de l’àmbit de la nutrició i l’alimentació saludable, psicològic i emocional.

La regidoria de Joventut programa el 19 de maig una xerrada sobre la detecció i prevenció de trastorns de conducta alimentària des de l’àmbit de la nutrició i l’alimentació saludable, psicològic i emocional. La xerrada, que porta per títol ‘Creus que li preocupa massa el seu cos? Parlem-ne, seiem junts a taula i alimentem-nos de forma saludable!', tindrà lloc a les 19 h a l’Espai Jove.  

Aquesta iniciativa està adreçada a pares, mares i tutors perquè coneguin els trastorns de conducta alimentària més habituals, aprenguin a prevenir-los des de casa, promoure l’alimentació equilibrada i saludable, potenciar els factors de protecció com el reforç d’una bona autoestima, xarxes de suport i hàbits saludables. També es donaran les eines necessàries per a la gestió emocional, empatia i assertivitat i saber com actuar davant els primers indicis d’un trastorn de conducta alimentària. La sessió estarà impartida per Mireia Garcia Serrano, nutricionista i dietista del CAP de Sitges i Jesús Fleta Díaz, referent de Benestar Emocional Comunitari del CAP de Sitges. 

Els trastorns de la conducta alimentària (TCA) s’han disparat amb la pandèmia, sobretot entre els adolescents. Els trastorns més freqüents són l’anorèxia nerviosa, la bulímia i el trastorn per afartament. Aquests problemes específics de salut mental es caracteritzen per l’adopció de conductes anormals davant la ingesta d’aliments i per la desaprovació de la pròpia imatge corporal.  Els trastorns de conducta alimentària afecten un 5% dels adolescents i els joves, tot i que també es donen en adults.