Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Joventut

L’Espai Jove programa activitats per Nadal com l’escape room ‘Grinchmas’

Els joves, de 12 a 18 anys, podran participar l’1 de desembre un escape room gratuït que funcionarà de 16 a 20 hores.   Durant el mes de desembre i gener també s’organitzarà un curs de dinamitzador/a d’activitats poliesportives i una estada a la neu.

Coincidint amb l’arribada del Nadal, l’Ajuntament de Sitges programa el mes de desembre i gener tres propostes dirigides al jovent: un escape room, una estada a la neu i un curs de monitor esportiu. Aquestes propostes d’oci i també formatives per preparar-se com a dinamitzador  esportiu pretenen complementar l’oferta d’activitats dels joves.

El regidor d’Infància i Joventut, David Martínez, recorda que “a través d’aquesta nova regidoria, de recent creació, volem dinamitzar i fomentar les activitats per a infants, adolescents i joves durant tot l’any i també durant moments molts concrets com les vacances de Nadal, de Pasqua o d’estiu”.

La programació prevista per als adolescents i joves dels dos propers mesos té en compte “les necessitats d’aquests col·lectius ja que es tracta d’activitats d’oci alternatiu com un escape room, que es gratuït, i també proposem una estada a la neu. A més, també oferim un curs de formació perquè els joves adquireixin més experiències i coneixements i  tinguin una alternativa laboral”, explica David Martínez.

Grinchmas, l’escape Room de Nadal

Per als amants del joc d’aventura, el misteri i les experiències, l’Espai Jove organitzarà l’1 de desembre ‘Grinchmas’, l’escape room de Nadal. Aquesta activitat gratuïta s’adreça a joves de 12 a 18 anys i tindrà lloc de 16 a 20 hores. Els participants hauran de posar a prova el seu enginy per escapar d’una habitació en mitja hora. Per fer-ho hauran de resoldre enigmes per descobrir on són els regals que vol robar, el Grinch, el personatge que odia el Nadal.

Per fer les inscripcions cal omplir un formulari a través d’aquest enllaç. L’elaboració d’aquest escape room compta amb la col·laboració de diferents joves.  

   ‘Grinchmas’, escape Room de Nadal

 • Data: 1 desembre
 • Joves de 12 a 18 anys
 • Horari: 16 a 20 h
 • Lloc: Espai Jove
 • Activitat gratuïta
 • Inscripcions: enllaç

 

Estada a la neu (3 i 4 de gener de 2024)

Des de la regidoria de Joventut també es programarà durant les vacances de Nadal un viatge al Pirineu català. Els joves, de 12 a 17 anys, podran fer una estada hivernal a la zona d’Ulldeter els dies 3 i 4 de gener. Durant dos dies es programaran un ampli ventall d’activitats com caminada amb raquetes de neu, tallers de coves, jocs amb la neu, circuits d’orientació (per aprendre a utilitzar el mapa i la brúixola), entre d’altres, en un entorn incomparable com el Parc Natural de les Capçaleres del Ter i Freser.  

Tècnics esportius de muntanya del Centre Excursionista de Catalunya guiaran per fer aquestes propostes. El preu de l’estada a la neu és de 100€ amb pensió completa. Les inscripcions es poden fer a través d’aquest enllaç fins al 22 de desembre .    

 

  Estada a la neu

 • Data: 3 i 4 gener
 • De 12 a 17 anys
 • Ulldeter
 • Preu: 100€ amb pensió completa
 • Inscripcions fins al 22 de desembre

 

Curs de dinamitzador/a d’activitats poliesportives

Amb l’objectiu de promoure la formació, l’Espai Jove acollirà els dies 16, 17, 20, 21, 22, 23, 24, 27, 28, 29 i 30 de desembre el curs de dinamitzador/a d’activitats poliesportives. Els joves, a partir dels 16 anys i amb el títol de l’ESO, podran assistir a les classes per aprendre a desenvolupar activitats físiques i esportives per a infants i joves menors d’edat en campus i casals d’estiu, activitats extraescolars en totes les entitats esportives inscrites al Registre d’Entitats Esportives del Consell Català de l’Esport. Un cop superat aquest curs intensiu, es podrà obtenir un certificat acreditatiu d’assistència emès pel centre de Formació Fundació Pere Tarrés.

El curs té un total de 250 hores, de les quals 100 són hores de formació teòrica i 150 són de pràctiques en entitats registrades oficialment. La formació començarà el 16 de desembre i acabarà el 30 del mateix mes.

Els requisits per realitzar la formació són ser majors de 16 anys i la titulació de l’ESO. El preu és de 222.40€. Les inscripcions es poden fer online a través de l’enllaç www.peretarres.org/lleure i també de manera presencial a l’Espai Jove (C/ Josep Soler Tasis, 4).

Galeria d'Imatges