Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Joventut

L’Espai Jove proposa una àmplia oferta d’activitats el primer trimestre del 2023

Els tallers de sexualitat, de maquillatge, de defensa personal i per fer un hort urbà són les propostes pedagògiques i d’oci, que tindran lloc entre el gener i el març d’aquest any.

La regidoria de Joventut de l’Ajuntament de Sitges, a través de l’Espai Jove, proposa una oferta d’activitats molt diversa el primer trimestre d’aquest any. La programació des d’aquest mes de gener i fins al març inclou propostes com tallers de sexualitat, de maquillatge de Carnaval, de defensa personal i també per fer un hort urbà. Tots els tallers són gratuïts, tret del de l’hort urbà que té un cost de 60 euros.

Amb aquestes activitats lúdiques i pedagògiques, l’Espai Jove vol fomentar tant la salut afectiva i sexual, com la creativitat, les habilitats artístiques del jovent, l’autodefensa personal, el respecte pel medi ambient i el foment de la sostenibilitat. Des de la regidoria de Joventut s’aposta perquè l’Espai Jove com a equipament municipal es consolidi com un punt de trobada per al jovent que és segur i en el qual es fomenta l’aprenentatge i s’impulsa un ampli ventall d’activitats de lleure ben diferents.

                        

PROGRAMACIÓ

3 Tallers de sexualitat

La programació engloba tres tallers gratuïts amb recursos educatius sobre salut afectiva i sexual i estan adreçats a les persones joves que volen tenir més informació en matèria de salut afectiva, sexual i reproductiva. A més, també es parlarà d’altres temes com les violències masclistes i, alhora, es podran comentar els dubtes que té la gent més jove entre els quals destaquen: com conèixer el plaer femení, com són els genitals, com prevenir infeccions de transmissió sexual (ITS) o la Sida, què és la desigualtat de gènere, com prevenir el consum d’alcohol i drogues, entre d’altres.

El primer taller anomenat ‘Compte enrere per Carnaval es realitzarà el 17 de gener, en el qual es parlarà sobre els espais d’oci nocturns, el consum d’alcohol i drogues i també de les violències sexuals. Per complementar la xerrada també es posarà sobre la taula el consentiment i els recursos que les dones tenen en cas de patir o presenciar violències sexuals.

El 28 de febrer tindrà lloc el taller ‘A mi no em passarà’ per promoure conductes afectives i sexuals més saludables i, també, per evitar d’infeccions de transmissió sexual (ITS), embarassos no desitjats, per prevenir violències masclistes i per combatre actituds  LGTBIQ+fòbiques. Tot plegat, amb l’objectiu final de fomentar relacions equitatives entre els joves de 12 a 24 anys. 

Durant la sessió, les persones participants podran aprendre els tipus d’infeccions de transmissió sexual (ITS) que existeixen, així com també, saber com es contrauen, com es poden tenir relacions més segures i què fer en cas d’emergència.

El taller ‘Seduint el plaer’, adreçat només a noies, clourà la programació el 21 de març a les 17 h a l’Espai Jove. Aquesta activitat, que compta amb la col·laboració del Programa de Salut i Escola del CAP de Sitges, permet reivindicar el plaer femení, l’autoconeixement del cos de la dona i descobrir o redescobrir les seves zones erògenes, a més, d’aprendre a comunicar els límits. Les persones joves interessades han de fer la preinscripció prèvia fins al mateix dia al whatsapp de l’Espai Jove de Sitges 607 66 78 31.

Taller: Maquillatge fantàstic per a Carnaval

Coincidint amb la celebració del Carnaval, l’Espai Jove organitza també un taller de maquillatge fantàstic gratuït relacionat amb aquesta festa els dies dijous 19 i 26 de gener i 2 i 9 de febrer de 17 a 19 hores a l’Espai Jove. Els joves de 12 a 17 anys podran aprendre així tècniques professionals per maquillar-se de la mà de les monitores Núria Palet i Lucia Mansilla. L’activitat és gratuïta però per participar-hi, cal fer una inscripció prèvia fins a tres dies abans que comenci l’activitat al whastapp de l’Espai Jove de Sitges 607 66 78 31.

Taller de defensa personal

Al voltant de la commemoració del dia Internacional de les Dones (8 de març), la regidoria de Joventut oferirà tots els dimecres del mes de març un taller de defensa personal gratuït. Aquesta activitat s’adreça a noies de 12 a 18 anys per empoderar-les i fer que guanyin seguretat física i emocional a través de diverses eines. Les cinc sessions  previstes es faran els dies 1, 8, 15 , 22 i 29 de març de 17.30 a 19.30 hores. La professora, Maria del Carmen Via Jiménez, impartirà el curs que està format per cinc sessions. Si algun o alguna participant no pot assistir a totes les classes, poden inscriure’s també a una sessió. La classe del dia 8 de març només serà exclusiva per a dones, la resta de dies podran assistir-hi tant noies com nois.

El taller començarà amb aspectes bàsics de consells d’autoprotecció i prevenció i també s’ensenyaran tècniques senzilles de defensa personal per poder practicar habilitats i per saber reaccionar davant situacions complicades. També s’explicaran els tipus d’agressions i els perfils d’agressors que existeixen. Per assistir-hi, cal fer una inscripció prèvia fins a tres dies abans que comenci l’activitat i es pot formalitzar a través de del WhatsApp de l’Espai Jove 607 66 78 34. 

 

Hort Urbà

El mes de març també es programarà un taller per ensenyar els joves a cultivar el seu propi hort urbà els dies 4, 11, 18 i 24 de març d'11 a 13:30 hores. Al llarg de cinc sessions els joves de 18 a 35 anys podran aprendre eines per tenir cura dels vegetals i també com i quan s’ha de plantar cada hortalissa o vegetal.

A les persones participants s’oferirà un sac de substrat de cultiu, un sac d’humus de cucs de terra (llombrics), un sac de fibra de coco i un planter de llavors. La creació d’un hort urbà com a recurs pedagògic pretén fomentar l’autogestió i conscienciar el jovent de la importància de tenir cura del medi ambient en benefici de la societat. El taller serà impartit per personal de l’empresa EducaHort.

L’activitat té un preu de 60 euros i per participar-hi cal fer una inscripció prèvia fins una setmana abans que comenci el taller al whatsapp de l’Espai Jove de Sitges whatsapp 607 66 78 31.

 

Calendari d’activitats 2023 -1r trimestre de l’any

               

GENER

  • Taller de sexualitat ‘Compte enrere per a Carnaval

17 de gener 2023 -17 h

Espai Jove

Activitat gratuïta

 

  • Maquillatge fantàstic per Carnaval

dijous 19 i 26 de gener de 17 a 19 h (i 2 i 9 de febrer de 17 a 19 h)

Espai Jove

Activitat gratuïta

 

FEBRER

 

  • Maquillatge fantàstic per Carnaval

2 i 9 de febrer 2023 -de 17 a 19 h

Espai Jove

Activitat gratuïta

 

  • Tallers de sexualitat ‘A mi no em passarà mai...’ [informació sobre diferents tipus d’infeccions de transmissió sexual (ITS)]

28 de febrer 2023

Espai Jove

Activitat gratuïta

 

 

MARÇ 

  • Defensa personal: dates 1, 8, 15 , 22 i 29 de març de 17.30 a 19.30 h (8 de març sessió només per a dones)

Espai Jove

Activitat gratuïta

 

  • Taller de sexualitat ‘Seduint el plaer’ (activitat només per a noies) dates:
  • 21 de març 2023 -17 h

Espai Jove

Activitat gratuïta

 

  • Hort urbà: dates 4 , 11, 18 i 24 de març 2023 d'11a 13:30 h Espai Jove

Preu: 60 euros

 

 

 

Espai Jove

Adreça: carrer Josep Soler Tasis, 4

Telèfon: 93 894 20 47

 E-mail: espaijove@sitges.cat