Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Joventut

La Generalitat atorga una subvenció al projecte Implica’t a l’Espai Jove adreçat als joves sitgetans

La Direcció General de Joventut de la Generalitat de Catalunya atorga una subvenció de 19.300 euros el projecte Implica’t a l’Espai Jove presentat per la regidoria de Joventut de l’Ajuntament de Sitges el passat mes de juliol.

Implica't a l'Espai Jove és un projecte d'activitats adreçat a persones joves. Fa una aposta important per la formació no reglada, per tal que el jovent pugui ampliar les seves competències, sobretot pel que fa a la cerca de feina i millorar així la seves possibilitats d'ocupació.

El regidor de Joventut, Josep Moliné, ha explicat que “el projecte incideix en la necessitat de formació dels joves i promou l'emprenedoria tant en projectes propis com col·lectius ja sigui a nivell d'associacionisme o laboral”.

Implica't a l'Espai Jove dibuixa tres grans eixos que tenen com a objectiu facilitar les eines per a l'emancipació dels joves:

  1. La participació dels joves a través de grups formals com entitats i grups no formals
  2. La formació a nivell laboral fomentant l'emprenedoria en el lleure i les arts
  3. L'Espai Jove com a lloc de trobada i intercanvi d'aquest joves emprenedors amb ganes de participar i implicar-se en nous projectes

El Projecte Implica't a l'Espai Jove s'adreça a diferents col·lectius de joves per tal de donar facilitats a les persones amb diferents necessitats i ajudar-les a elaborar un  futur laboral. Per aquest motiu s'han creat quatre grans grups segons les edats i les necessitats dels joves sitgetans:

  • Joves de 12 a 15 anys: tot i que no poden treballar, participen en projectes de formació. 
  • Joves de 16 a 18 anys: el projecte ofereix formacions buscant la implicació d'aquest grup en projectes de caire associatiu i d'elaboració d'idees cooperant amb altres joves. També ofereix la participació en tallers d'emprenedoria, d'assessorament laboral, etc. 
  • Joves de 18 a 30 anys. Aquest grup és el més interessat en les formacions, es pretén treballar l'assessorament laboral i els temes d'emprenedoria per endinsar-los en els nous mercats laborals.
  • Joves de 30 a 35 anys: molts d'aquests joves són un perfil interessat en l'emprenedoria.

Des de la Regidoria de Joventut, es vol animar als col·lectius de joves a aportar les seves idees en el projecte Implica't a l'Espai Jove per tenir en compte els seus interessos. Les necessitats que es van marcar en un principi per a cada grup, estan basades en unes necessitats comunes que podrien adaptar-se al llarg del projecte.

Implica't a l'Espai Jove parteix del Pla Local de Joventut 2010-2013 que està basat en un exhaustiu estudi de la població jove.