Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Joventut

S’inicia el curs de monitors a Sitges, una oportunitat per al món laboral

Una vintena de persones han començat a l’Espai Jove de Sitges el curs de monitors de lleure organitzat per la Regidoria de Joventut.

La titulació de monitor permet accedir a la pràctica d'educador voluntari o professional a nombroses activitats. El curs, organitzat per la Regidoria de Joventut,  l'imparteix l'Escola de l'Esplai de la Fundació Pere Tarrés, una de les escoles oficials reconegudes per la Direcció General de Joventut de la Generalitat de Catalunya, i permet aconseguir el títol oficial de monitor d'activitats de lleure infantil i juvenil. Els títols de monitors estan reconeguts amb crèdits de lliure elecció a la majoria de les universitats catalanes. 

A Sitges, el curs es realitza a l'Espai Jove i té un preu de 178€. S'imparteix tots els divendres de 16 a 21h i dissabtes de 9 a 18h, fins el 22 de desembre. En total es fan 100 hores de formació teòrico-pràctica, 150 hores supervisades per un centre educatiu de lleure i 25 hores de treball individual de l'alumne.

El regidor de Joventut Josep Moliné ha destacat la importància d'aquest curs per “fomentar l'ocupació entre els joves i la seva relació amb el lleure, i formar persones compromeses amb l'associacionisme juvenil i els valors implícits que comporta aquest fet”.

La realització d'aquest curs s'emmarca dins de les activitats que des de l'Espai Jove s'estan duent a terme per tal d'ajudar als joves en la seva formació i emancipació, complint així el Pla Local de Joventut 2010-2013 aprovat per l'Ajuntament.


Objectiu del curs  

1. Augmentar la consciència sobre la tasca d'educador i sobre les implicacions de l'actuació del monitor prop dels infants   

 • Posar a debat els  tòpics més usuals a l'entorn de l'educació
 • Transmetre la idea de complexitat, importància transcendència de l'educació en el lleure     
 • Demostrar la  necessitat d'una formació continuada i permanent, de l'auto formació  
 • Oferir  mitjans per aprofundir en les diferents temàtiques   
 • Plantejar qüestions  vitals de cara a la maduració personal i al qüestionament de les actituds  bàsiques

2. Capacitar  per a l'exercici de les funcions pròpies del monitor:          

 • Capacitar per a un  millor coneixement dels infants i joves i assimilar pautes per aquest  coneixement 
 • Capacitar per a la  resolució de problemes immediats en l'acció educativa
 • Adquirir un mínim de  recursos tècnics i didàctics
 • Aprendre a treballar en equip 
    

Continguts

El curs desenvolupa continguts teòrics i pràctics:

 • Base troncal: Educació en el lleure, pedagogia del lleure i plantejament educatiu; psicologia evolutiva i educativa; sanitat, natura.
 • Base tècnica: Psicopedagogia de l'expressió, jocs, plàstica, animació amb cançons i expressió.