Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Joventut

Sitges constitueix el primer Consell d’adolescents per donar veu a aquest sector

Sis noies i tres nois són els integrants del nou Consell d’Adolescents que es reunirà per primera vegada el 19 de gener amb l’objectiu de començar a perfilar els projectes que volen portar a terme a Sitges

El primer Consell d’adolescents de Sitges ja és una realitat, després que aquest dijous a la tarda ha quedat constituït amb els primers membres, procedents de l’Institut Vinyet, Joan Ramon Benaprès, Escola Pia i una del poble de Garraf. L’Alcaldessa de Sitges, Aurora Carbonell, i el regidor de Joventut, Xavier Salmerón, els han donat la benvinguda en una sessió telemàtica.

Aquest primer Consell d’Adolescents està format per 9 joves d’entre 12 i 16 anys: Inés Anton Alfonso, Mar Ruiz Gallardo i Erika Tarrafeta Torrico de l’Institut Vinyet; Diego Olmedo Garrido, Nora Puche Barba i Judith Sànchez Benito, de l’Institut Benaprès; Dylan Garcia Ribera i Enric Massó Eroles, tots dos de l’Escola Pia; i Nora Reig Gil, representant dels adolescents del poble de Garraf.

El regidor de Joventut, Xavier Salmerón, ha donat la benvinguda al nou consell explicant que “la vostra edat és molt important. Nosaltres volem escoltar-vos, conèixer les vostres inquietuds i tenir-vos molt en compte”.

L’Alcaldessa de Sitges, Aurora Carbonell, ha tancat l’acte recordant que “esteu fent història, perquè sou els primers consellers i conselleres de la vostra franja d’edat. El Consell d’infants ja té molts anys de funcionament, però la vostra edat no estava representada enlloc i això no podia ser, perquè volem conèixer la vostra visió de Sitges”. L’Alcaldessa ha deixat clar que “el Consell d’Adolescents és un lloc de participació activa pel vostre poble” i ha encoratjat els consellers i les conselleres a “treballar per millorar Sitges”.

 

L’Espai Jove, un espai de referència

Durant la constitució del nou Consell, el regidor de Joventut ha encoratjat als consellers a fer-se seu l’Espai Jove. Precisament, amb l’objectiu de dignificar l’equipament, aquesta setmana s’ha dut a terme una millora de l’entorn per tal que els joves puguin gaudir d’una zona d’oci a l’aire lliure i segura. En aquest sentit, s’han instal·lat quatre taules de pícnic, dos taules de joc i bancs sota la pineda del parc del Rocar.

El regidor de Joventut, Xavier Salmerón, assegura que “volem que l’Espai Jove sigui un espai de referència i segur per als joves, més enllà de la Covid-19. A l’Espai Jove es pot gaudir actualment de l’oci i de l’estudi amb totes les mesures de seguretat anti-Covid, però ara fem un pas més, amb aquest nou ambient”.

A través de l’arranjament i dignificació d’aquesta zona, la regidoria de Joventut afavoreix que “el jovent pugui fer vida amb totes les mesures de seguretat al voltant de la Pineda”.

La regidoria de Joventut estudia ampliar aquesta actuació en un futur. Xavier Salmerón remarca que “primer volem veure la resposta dels joves davant aquest prova pilot i, després de valorar-la, podríem explorar altres elements del mobiliari urbà i, fins i tot, la possibilitat d’ampliar aquesta zona de lleure i instal·lar-hi un hort urbà lligat a un curs de manteniments d’horts”. Alhora, la regidoria de Joventut també contempla adequar la terrassa de l’Espai Jove per poder realitzar altres activitats.