Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Medi ambient

150 escolars participen en una neteja de plantes invasores a la Marina d’Aiguadolç

L’alumnat de l’Escola Pia i membres de l’associació l’Associació d’Educació Ambiental BIOSFERA extreuen fins a 9 tones d’ungla de gat, atzavara i aloes, considerades espècies invasores, de la zona de la Marina d’Aiguadolç i del parc del Garraf

Uns 150 alumnes i mestres de 1r i 3r d’ESO de l’Escola Pia de Sitges han participat de les diverses jornades d’extracció de plantes invasores a la Marina d’Aiguadolç i el Parc del Garraf, que s’han fet en les darreres setmanes. A Aiguadolç, on ha treballat l’alumnat sitgetà, s’han retirat 5 tones d’espècies invasores, mentre que al Parc del Garraf se n’han tret 4 tones més a càrrec del personal de l’Associació d’Educació Ambiental BIOSFERA, organitzadora de l’activitat. 

Les 9 tones de plantes retirades eren, fonamentalment, ungla de gat, atzavara i aloes, que s’han transportat fins a la Planta de compostatge de Sant Pere de Ribes per al seu tractament com a residu orgànic.

L’objectiu de l’acció és fomentar entre l’alumnat la cura dels espais naturals del municipi i conscienciar en general sobre la importància de no plantar plantes invasores i substituir-les per plantes autòctones. Les especies invasores poden causar estralls als ecosistemes quan s'instal·len i se n'apoderen.

Aquesta activitat, organitzada per l’Associació d’Educació Ambiental BIOSFERA, compta amb la col·laboració de l’Ajuntament de Sitges, el Consell Comarcal del Garraf i el Servei de Medi Natural i Litoral del Garraf, a més del suport de CaixaBank.