Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Medi ambient

Al voltant de quaranta persones participen de la jornada de formació sobre la tortuga marina

Un especialista va explicar a diversos agents implicats en les platges què cal fer si apareix un exemplar o un niu.

L’Ajuntament de Sitges ha organitzat una jornada de formació per a diversos agents que participen en la gestió de platges, de cara a conèixer què s’ha de fer si apareix algun exemplar de tortuga marina a la platja o bé si es detecta un niu d’aquesta espècie protegida. La jornada es va fer en dues sessions, divendres passat, i hi van participar una quarantena de persones, que bàsicament van aprendre que s’ha de protegir la tortuga evitant el contacte amb persones i delimitant l'espai, fins que alguna entitat o administració es fa càrrec de la preservació del niu. 

Entre els diversos col·lectius presents a les sessions hi havia les brigades municipals que treballen a les platges, representants de la Policia local, dels Bombers voluntaris de Sitges i tècnics municipals.

La formació va anar a càrrec de Raül Cendón, especialista en la preservació d’aquesta espècie, i està inclosa dins de la col·laboració de l’Ajuntament de Sitges amb l’entitat naturalista Gepec, per donar formació mediambiental en campanyes puntuals que poden afectar a Sitges. De fet, la tortuga marina ja ha aparegut aquests darrers dies en diferents punts del litoral català, de manera que s’ha estimat que era el moment òptim per donar instruccions bàsiques a les persones més vinculades amb les platges de Sitges.

El regidor d’Espais naturals, Eduard Terrado, explica que “les platges no deixen de ser ecosistemes que la tortuga busca en la seva època de reproducció, de manera que hem de ser conscients de com s’ha d’actuar si algun exemplar apareix a Sitges”. Terrado ha volgut agrair la participació i implicació de totes les persones que van prendre part de la jornada.