Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Medi ambient

El cementiri de les Pruelles disposa d’un espai protegit per a abelles

Fotografia d'arxiu
Fotografia d'arxiu
L’empresa gestora del cementiri impulsa la protecció de les abelles en un espai que és una de les portes d’entrada al Parc del Garraf

Les abelles ja tenen un espai protegit a la vora del cementiri de les Pruelles, fruit del projecte de l’empresa gestora de la instal·lació, Àltima. Aquesta companyia ha instal·lat uns ruscos en un espai que és una de les portes d’entrada al parc del Garraf i, per tant, un punt on les abelles poden executar la seva funció pol·linitzadora.

Aquest 20 de maig ha estat el Dia Internacional de les Abelles i s’ha recordat que la pol·linització és fonamental per al 75% dels cultius alimentaris, de manera que les amenaces per a les poblacions d’abelles són un risc per a l’alimentació variada de les persones. La gestió dels ruscos de les Pruelles va a càrrec dels apicultors Melvida, que treballen amb criteris d’apicultura artesanal, responsable i ecològica.

L’empresa Àltima contempla, en un futur, instal·lar un apiari didàctic a Les Pruelles, de cara a treballar el benestar ambiental de les abelles i sensibilitzar la ciutadania i les escoles amb visites guiades gratuïtes. El projecte de futur també inclou que la cera natural serveixi per fer espelmes artesanals a través d’una empresa especialista en la inserció laboral de persones amb pluridiscapacitat. Aquestes espelmes es podrien adquirir al mateix cementiri.

El regidor d’Espais naturals, Eduard Terrado, explica que "aquests ruscos són un projecte que integra el cementiri dins de l'ecosistema del Parc del Garraf i en aquest sentit cal agrair l'especial sensibilitat mostrada pels gestors del cementiri municipal amb aquesta iniciativa que millora la qualitat del nostre entorn natural".