Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Medi ambient

El Consell de Medi Ambient dibuixa els nous projectes per aquest 2021

La trobada s’ha fet aquest dijous, de forma virtual, amb presència de representants polítics i també d’institucions naturalistes.

El consell municipal de Medi Ambient s’ha reunit aquest dijous per fer balanç del 2020 i perfilar les línies bàsiques del 2021, amb presència dels representants polítics, però també de membres d’entitats naturalistes. D’aquest 2020, enmig de la pandèmia, s’ha valorat molt positivament la nidificació exitosa del corriol petit a la platja de Les Botigues, la potenciació de la biodiversitat al parc de Terramar i l’adequació de la restauració de pedreres al fet que hi hagi nidificat aus.

En matèria de Platges, s’ha posat en valor la feina de recollida de plàstics tant a la sorra com al mar, al llarg de la temporada de bany, sobretot amb una embarcació i unes boies que han filtrat microplàstics que suraven pel litoral.

Des de la regidoria de Serveis urbans, s’ha detallat la progressiva naturalització que es fa d’espais com els escocells dels arbres o els canvis d’arbrat previstos, amb el projecte de reforma integral de Vinyet i Terramar com a gran fita.

Ja de cara a aquest 2021, la regidoria de Sostenibilitat ha donat a conèixer la voluntat d’avançar cap a millores en l’eficiència energètica dels equipaments municipals i la necessitat d’incidir en diverses àrees de govern, de forma transversal.

Per aquest 2021, el regidor d’Espais naturals, Eduard Terrado també espera rebre l’estudi paisatgístic dels Jardins de Terramar i continuar amb l’actuació a la riera de Ribes. Terrado assegura que “després d’eliminar de la riera les espècies exòtiques invasores, ara ens proposem començar amb una primera fase de replantació d’espècies pròpies i autòctones”.

Dins dels projectes previstos per aquest any, l’entitat Biodiversitat Sitges ha explicat que encetarà projectes de naturalització d’espais concrets, com l’Hospital de Sant Joan, una parcel·la dels Jardins de Terramar i del Parc dels Garrofers.