Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Medi ambient

El corriol petit entra en l’època de nidificació a la platja de Les Botigues

L’Ajuntament de Sitges ha instal·lat un cartell informatius a l’entrada d’aquesta platja per demanar als usuaris la màxima precaució en aquestes dates

El corriol petit ja torna a fer niu a la platja de Les Botigues de Sitges. Aquesta és una espècie d’au molt sensible, que l’any passat va veure afavorida la seva reproducció en aquesta platja pel confinament, però que aquest any ha tornat a Les Botigues. De moment, els tècnics naturalistes que vetllen per aquesta espècie confirmen que s’ha entrat en l’època de nidificació a la platja de Les Botigues.

L’Ajuntament de Sitges ja ha instal·lat dos cartells informatius sobre la nidificació del corriol petit, on s’expliquen les característiques d’aquesta espècie i què fer en cas de localitzar un niu a la platja. Igualment, es demana responsabilitat a la ciutadania per respectar els espais tancats i poder fer compatible l’ús de la platja amb la reproducció d’aquesta espècie. L’Ajuntament col·labora amb Ecologistes de Catalunya i el Grup d’estudi i protecció dels ecosistemes catalans (Gepec) per protegir les cries de corriol petit localitzades a la platja de Les Botigues.

El regidor de Medi Ambient de l’Ajuntament de Sitges, Eduard Terrado, explica que “el fet que el corriol petit torni a nidificar a la platja vol dir que hi troba un hàbitat natural òptim per fer-ho, cosa que ens corrobora que s’està fent una bona gestió d’aquests espais naturals” i es mostra convençut que “la ciutadania sabrà compartir l’ús sostenible de la platja amb la possibilitat que el corriol petit torni a niar a Les Botigues”.