Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Medi ambient

El Festival Sitges ReciclArt se suma al Dia Mundial del Medi Ambient dedicat a la lluita contra els residus plàstics als oceans

El dia 5 de juny es commemora el Dia Mundial del Medi Ambient i coincidint amb aquesta data es pot visitar, en el marc de la 3a edició del Festival Sitges ReciclArt 2018, l’exposició col•lectiva de 14 artistes que mostren les seves creacions de reciclatge i art responsable per sensibilitzar sobre la problemàtica de la contaminació de residus plàstics als oceans.

Sitges se suma aquest dimarts a la celebració del Dia Mundial del Medi Ambient, instituït per les Nacions Unides (ONU). Cada 5 de juny es commemora a milers de comunitats de tot el món aquesta efemèride per sensibilitzar sobre la degradació ambiental i alhora preservar i millorar el medi ambient. L’edició d’enguany està dedicada a la lluita contra els residus plàstics als oceans, una temàtica que també reivindica el Festival Sitges ReciclArt. El certamen pretén sensibilitzar sobre les conseqüències dels nostres hàbits en la salut del medi ambient per mitjà d’accions lúdiques que exposin la realitat del que està passant en el oceà i les seves costes amb l’objectiu de fomentar la disminució  de plàstics per combatre la contaminació.

El festival programa fins al 17 de juny un ampli ventall d’activitats per a tots els públics per fomentar la sensibilització mediambiental des de la perspectiva de l'art i posar l'atenció en el problema dels residus, alhora que promou l’art local i fomenta una economia creativa i sostenible. Entre les activitats destaca l’exposició col•lectiva Sitges ReciclArt, instal•lada al Centre Cultural Miramar, que mostra una selecció d’obres de 14 creadors. S’hi poden veure peixos mòbils creats amb plàstics d’envasos, collages de diferents objectes reciclats, un retrat en baix relleu de Vincent Van Gogh elaborat amb xapes i diferents plàstics, escultures creades amb peces de desballestament, vestits de núvia creats amb teles reciclades d’encaix o una maqueta de gran format del Kremlin de Moscú amb materials reciclats.

Des de dijous i durant el cap de setmana també es podran realitzar diferents accions divulgatives i obertes a la participació tant de petits com grans relacionades amb els plàstics. Cada any s’utilitzen 500.000 milions de bosses de plàstic i gairebé vuit milions de tones de residus acaben a l’oceà.

El Festival està organitzat per l’Ajuntament de Sitges i la Diputació de Barcelona, i el coordina Judith Albors.

Programa d’activitats del Festival Sitges ReciclArt

Dijous 7 de juny

- 17:30h a 19:30h. Tallers Teixim La Mar de Plàstics, per teixir amb ganxet fil de bosses de plàstic i crear a partir de plàstics recuperats a la platja i plàstics d'un sol ús aportats per particulars i establiments col•laboradors (taps, cèrcols, ampolles, bosses i embolcalls). Per a tots els públics. Activitat gratuïta.
Planta baixa del Centre Cultural Miramar.


Divendres 8 de juny 

-17.30h. Presentació La Mar de Plàstics, Ruta ReciclArt 2018 i Carta Europea de Turisme Sostenible amb motiu del Dia Mundial dels Oceans. 
Centre Cultural Miramar.    

-18.30h. Projeccions al voltant de la problemàtica dels residus plàstics / Festival Sitges ReciclArt 2018.
Centre Cultural Miramar. 


Dissabte 9 de juny  

-18.00h a 20.00h. Taller per a infants: Il•luminem la Mar de plàstics, amb Emerencià Roig i  Raventós.
Instal•lació de dues taules de llum dins d’un espai fosc. En una de les taules hi haurà una activitat al voltant de la sorra i els objectes plàstics i del mar, mentre que en l’altra es farà una activitat de creació individual a l’entorn del cartell del Festival Sitges Sitges ReciclArt 2018. 
Museus de Sitges
Centre Cultural Miramar.


-18.00h. Tallers per a infants: La Mar de plàstics.
Es faran creacions a partir de plàstics recuperats a la platja i plàstics d’un sol ús. 
Centre Cultural Miramar.


-18.00h a 20.00h. Tallers per a tots els públics: Teixim La Mar de plàstics.
Centre Cultural Miramar.
 

Diumenge 10 de juny

-11.00h a 13.00h. Taller infantil: La Mar de plàstics.
Es faran creacions a partir de plàstics recuperats a la platja i plàstics d’un sol ús. 
Planta baixa del Centre Cultural Miramar.