Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Medi ambient

El Parc del Garraf està tancat avui per l’alt risc d’incendi forestal

De forma preventiva s’han restringint els accessos d’entrada al Parc tant al polígon Mas Alba al Collet de la Fita) com pel Rat Penat i només es deixen passar els vehicles autoritzats.

Les altes temperatures d’aquest dimarts han obligat a tancar els accessos al Parc del Garraf temporalment per l’elevat risc d’incendi forestal. De forma preventiva s’han tancat temporalment els accessos del camí principal d’accés des de Sitges al parc del Garraf (pel polígon de Mas Alba al Collet de la Fita). També està tancada l’entrada per Rat Penat. La circulació de vehicles està prohibida i els excursionistes tampoc poden accedir-hi, ja que només es deixen passar els vehicles autoritzats (el veïnat que viu al Parc, els serveis d’emergències i persones que hi van a treballar).   

Els agents rurals han activat el nivell 3 del Pla Alfa en 57 municipis de vuit comarques i han restringint des d'aquesta mitjanit els accessos a sis parcs i espais naturals: el Garraf, el Cap de Creus, la Serra de Montsant, el Montgrí, l’Albera i Montmell-Marmellar, per l’elevat risc d’incendi. Alhora també s’han suspès més d’un miler d’activitats programades, entre les quals els treballs forestals i l’ús de radials i bufadors.

Les Agrupacions de Defensa Forestal (ADF) del territori participen activament en els tancaments a la zona del Garraf i també de la zona de Girona (Albera, cap de Creus i Montgrí).

Des de l’Ajuntament de Sitges es fa una crida a extremar les precaucions per les altes temperatures previstes per avui i a seguir els consells de prevenció de calor. Alhora es demana la col·laboració ciutadana per evitar situacions de risc en aquesta zona, on el risc d’incendi és elevat.