Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Medi ambient

El Pla d’Equipaments 2018-2027 passa pel ple municipal, com a pas previ a l’audiència pública del mes de setembre

El regidor de Territori, Sostenibilitat i Habitatge, Jordi Mas, ha donat compte en el ple municipal de juliol del Pla d’Equipaments 2018-2027, que preveu, entre d’altres, una nova llar d’infants, un segon CAP i un complex polivalent al PPU1. El resultat del procés participatiu de les necessitats de Sitges en equipaments es presentarà a la ciutadania el mes de setembre vinent. El ple de juliol ha donat llum verda a una modificació de crèdit per atorgar una subvenció al Festival de Música Jardins de Terramar.

El ple de l’Ajuntament de Sitges ha donat compte aquest dilluns del resultat del procés participatiu sobre l’avanç del Pla d’Equipaments 2018-2027, que s’ha fet recentment amb l’objectiu de recollir l’opinió ciutadana sobre les necessitats de Sitges en matèria d’equipaments. El regidor de Territori, Sostenibilitat i Habitatge, Jordi Mas, ha explicat que la zona nova de desenvolupament del PPU1 disposa de 55.000 m2, dels quals 27.000m2 serien per a tres grans equipaments: una nova llar d’infants, un segon CAP i un complex polivalent que podria ser espai firal, sala específica de gimnàstica rítmica i sala polivalent d’exposicions.

El PPU1 també contempla una zona per a equipaments relacionats amb l’àmbit de l’ensenyament on s’hi podria encabir l’Escola Pia – en cas que la propietat del centre consideri que cal traslladar-se- i un espai també per a la recerca en robòtica. La nova zona de creixement és on també s’hi ubicaria un nou consistori, una nova biblioteca i una estació d’autobusos. Entre les conclusions de l’avanç i en resposta a les peticions veïnals, es contempla també crear un refugi d’animals a la zona de Les Pruelles i a Les Botigues de Sitges el document recull la construcció d’un centre cívic.

Tot plegat, es presentarà a la ciutadania al mes de setembre, en una nova audiència pública amb la que clouria el procés participatiu.

En el torn de les intervencions, la regidora no adscrita, Carme Gasulla, ha preguntat si hi havia previst un calendari i com afectarà el Pla d’Equipaments en el desenvolupament del POUM o del futur Pla de Mobilitat. El regidor de la CUP, Pol Vigó, ha assegurat que des del seu grup “volem prioritzar l’espai d’acollida de persones amb vulnerabilitat”. Per la seva part, el portaveu de SeP, Ricard Vicente, ha assegurat que hi ha hagut “manca de planificació i de concreció davant d’una proposta que és oberta”. En aquest sentit, el regidor Jordi Mas ha respost que “aquest és un document que és obert, fet que ens permet engegar molts projectes”. El portaveu de NH, Lluís Marcé, ha afirmat que el que es fa amb el Pla d’Equipaments “és una reserva de sòl. El que queda per fer a partir d’això és com la carta als Reis. T’ho portaran o no t’ho portaran”.

La reserva de crèdit per subvencionar el Festival Jardins Terramar amb fins a 150.000 euros tira endavant amb el suport del govern, Ciutadans i PP

El ple del mes de Juliol –amb el suport dels grups del Govern, C'S i PP i els vots en contra de CUP, SeP, NH, SGI i de la regidora no adscrita Carme Gasulla- ha donat llum verda a una modificació de crèdit que permetrà fer front a una subvenció de fins a un màxim de 150.000 euros per donar suport al Festival de Música Jardins de Terramar.  
La regidora no adscrita, Carme Gasulla, ha assegurat no entendre “per què calia donar una subvenció” i ha preguntat “quines situacions sobrevingudes” justificaven l’aportació de diners. El portaveu del PP, Ferran Llombart, ha manifestat que “cal fer una inversió urgent en la marca Sitges i després d’haver vist l’informe jurídic i haver parlat amb representants del sector econòmic de Sitges donarem suport a la modificació de crèdit que permetrà poder donar una subvenció al Festival”. Per la seva part, la portaveu de SGI, Vinyet Lluís, ha dit que “és cert que Sitges necessita esdeveniments que tinguin categoria però continuem sent crítics amb el procés”. El portaveu de NH, Lluís Marcé, ha puntualitzat que “Nou Horitzó estava a favor del Festival però no de la mala gestió” i en aquest sentit ha proposat posposar el debat al mes de setembre, un cop l’empresa presentés la liquidació. El regidor de la CUP, Pol Vigó, ha dit que des del seu grup “no creiem en el model de Festival, on hi manca lligam amb les entitats de la vila. Per a nosaltres, el procés d’adjudicació és poc clar”. El regidor Luís Giménez, de C’S, ha remarcat que la seva formació creu en el model del Festival. “Estem segurs que es pot arribar a consolidar i els inicis mai són fàcils”, ha dit. El regidor de SeP, Marc Macià, ha expressat “dubtes sobre el procediment” i sobre el fet de “subvencionar a una empresa privada”.
La regidora de Cultura, Tradicions i Festes, Rosa Tubau, ha lamentat “el to d’alguna de les intervencions, donat que posaven en dubte el treball efectuat pels departaments municipals implicats en el procés d’adjudicació. Per primera vegada s’ha adjudicat un esdeveniment i això fins ara mai s’havia fet”. Rosa Tubau ha recordat que “el ple va declarar el Festival Jardins Terramar com a Esdeveniment d’Especial Interès per a la Vila per la qual cosa l’interès públic del Festival és inqüestionable i forma part de les actuacions d’aquest govern que fomenta esdeveniments culturals de primer nivell”.
La portaveu d’ERC, Aurora Carbonell, ha assenyalat que “aquest govern aposta per aquest Festival, igual que ho fa amb altres esdeveniments com el torneig de golf Open Ladies, que es farà al setembre, o la Dance World Cup, entre d’altres”.
L’alcalde de Sitges, Miquel Forns, ha tancat el torn de les intervencions assegurant que “les dues empreses que es van presentar per gestionar el Festival comptaven amb una partida de subvencions, tal com succeeix amb la gran majoria de Festivals de referència del país. Nosaltres fem una modificació de crèdit que ens permetrà subvencionar diferents qüestions fins a un màxim de 150.000€, el que representaria menys d’un 15% del total del pressupost del Festival”. Miquel Forns ha assegurat que “apostem per donar suport a un esdeveniment que està començant i que pot esdevenir un festival de referència, tal com es pot començar a veure”. El Batlle ha subratllat que “el debat real és el model de festival”. En resposta al fet d’atorgar una subvenció a una empresa privada, l’alcalde ha recordat que el 2008 “l’Ajuntament va aportar fins a 500.000 euros per ajudar a desenvolupar el Festival Preludi”.
El ple d’aquest dilluns ha aprovat altres modificacions de crèdit que es destinaran a la compra de material per a les escoles de Sitges, al Jutjat de Pau, al manteniment d’equipaments o als Bombers Voluntaris de Sitges, entre d’altres àmbits.
A més, s’han aprovat per unanimitat les bases per concedir subvencions en inversions per a la rehabilitació d’equipaments d’exhibició teatral, auditoris o equipaments anàlegs de base associativa a Sitges.

El protocol d’actuació davant les violències sexuals en espais d’oci i festes

En l’àmbit social, la regidora de Benestar i Família, Mireia Rossell, ha explicat el protocol d’actuació davant les violències sexuals en espais d’oci i festes.

Mireia Rossell ha donat compte també de les subvencions corresponent als ajuts en concepte de prestacions econòmiques i socials (CAES) atorgades durant el 2016.

El vial de Montgavina, pendent de tràmits mediambientals

El ple municipal s’ha obert aquest dilluns -a dos quarts de set de la tarda- amb una intervenció dels veïns de Montgavina per conèixer l’estat actual dels tràmits per fer un vial que uneixi les urbanitzacions de Montgavina i la Llevantina. El regidor de Territori, Sostenibilitat i Habitatge, Jordi Mas, ha anunciat per a després del 31 d’agost la modificació del Pla General que ha de permetre obrir el camí per als vianants i ha explicat els motius per als quals s’ha endarrerit el procés, entre els quals la preservació de les vinyes de l’Hospital Sant Joan Baptista, motiu pel qual s’està a l’espera de la resolució d’un informe mediambiental.
La sessió plenària de juliol ha fet un agraïment especial a la Comissió Municipal de Corpus i a les persones i als col·lectius que han fet possible la celebració.