Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Medi ambient

El taller ‘Carnaval La Mar de Plàstic’ promou la sensibilització per a la cura del medi ambient

Participants al taller 'Carnaval La Mar de Plàstic'
Participants al taller 'Carnaval La Mar de Plàstic'
La regidoria de Cultura, Tradicions i Festes promou el taller ‘Carnaval La Mar de Plàstic’, que tindrà lloc avui a les 17 h al Centre Cultural Miramar en el marc de l’exposició ‘No et perdis la carrossa’. L’activitat és gratuïta i permetrà a petits i grans fer màscares, perruques i disfresses a partir de plàstics d’ús quotidià recuperats i restes plàstiques trobades al litoral sitgetà.

El Carnaval de Sitges 2019 promou la importància de prevenir el sexisme en espais d’oci i festes, el reciclatge i també el respecte pel mediambient. Amb motiu d’aquesta celebració, la regidoria de Cultura Tradicions i Festes impulsa per primera vegada una acció de sensibilització sobre la necessitat del reciclatge i la sostenibilitat. El taller ‘Carnaval La Mar de plàstic’ s’organitza aquest dilluns, 4 de març, a les cinc de la tarda en el marc de l’exposició ‘No et perdis la carrossa’. Es tracta d’una activitat de sensibilització gratuïta sobre la reducció de plàstics d’un sol ús.

 

Els participants, ja siguin petits o grans, podran fer màscares, perruques, disfresses o barrets  a partir de plàstics d’ús quotidià recuperats i restes plàstiques trobades a les platges de Sitges, ja rentades i classificades. També per promoure la conscienciació mediambiental, els assistents podran decorar la gàbia-carrossa del pati del Centre Cultural Miramar. Per ornamentar-la es podrà utilitzar el material reciclat i recollit al litoral i també es podrà portar plàstic d’un sol ús de rebuig recuperat de casa, de la platja o del carrer.

 

Durant el transcurs de l’activitat, també s’informarà als participants dels tipus de plàstics més comuns d’ús domèstic i, alhora, es farà una formació d’iniciació a les tècniques bàsiques per teixir ganxet amb fil de bosses de plàstic. Finalment  es crearà una obra col·lectiva sobre un suport estable amb la dinamització dels formadors.

 

El taller convida a fomentar el reciclatge creatiu i un consum més responsable a partir d’exposar la problemàtica sobre la contaminació marina per plàstics i la necessitat de reutilitzar de manera lúdica una part de la gran quantitat de residus que es generen amb els hàbits de consum actuals i que sovint són recuperats de les platges.

 

L’activitat ‘Carnaval La Mar de plàstic’ està organitzada per l’Ajuntament de Sitges i l’Oficina Tècnica d’Educació i Promoció Ambiental de la Gerència de Serveis de Medi Ambient de la Diputació de Barcelona des del Centre d’Estudis del Mar. Aquesta acció és una activitat prèvia al Festival ReciclArt i s’inclou alhora dins la campanya informativa ReSitges amb l’objectiu de promoure pautes de comportament responsable cap a l’entorn.