Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Medi ambient

Els Colls i Miralpeix de Sitges seran punt de trobada de la Jornada de Sensibilització i neteja de residus

Els Ajuntaments de Sitges, Sant Pere de Ribes i Vilanova i la Geltrú promouen aquest diumenge, 19 de juliol conjuntament la iniciativa amb el Consell Comarcal del Garraf per preservar la zona natural protegida compartida pels tres municipis.

Els Ajuntaments de Sitges, Sant Pere de Ribes i Vilanova i la Geltrú, juntament amb el Consell Comarcal del Garraf, organitzen una jornada de sensibilització i neteja de residus a la zona natural protegida dels Colls i Miralpeix, aquest diumenge, 19 de juliol. A partir de les 9.00h, les persones interessades a participar en aquesta activitat poden anar a un dels dos punts de trobada: l’aparcament de l’antiga discoteca Atlàntida a Sitges o a l’Espai Far (Pujada Far de Sant Cristòfol, 2) a Vilanova i la Geltrú. Des d’aquests indrets es formaran dos grups de voluntariat que es desplaçaran fins Els Colls i Miralpeix, guiats per educadores ambientals.

Els residus trobats es comptabilitzaran amb una graella, en la qual quedarà constància de la quantitat i tipologia dels materials trobats. Les bosses amb residus es deixaran als punts acordats amb els ajuntaments corresponents, que les traslladaran a les deixalleries municipals. Les Associacions de Defensa Forestal del Garraf i de Sant Pere de Ribes també col·laboraran en la iniciativa mediambiental per preservar i mantenir aquest entorn protegit.

Per complementar la jornada, a la Punta Grossa es farà una xerrada sobre l'entorn i la seva biodiversitat, i sobre l’impacte dels residus a la natura.

 

Inscripció prèvia per participar-hi i mesures de seguretat Covid-19

Les persones interessades a participar-hi hauran de fer la inscripció prèvia enviant un correu a medinatural@ccgarraf.cat.

L’organització de la jornada recomana portar guants, aigua, gorra, crema solar, calçat adequat i esmorzar, però sobretot, recorda aplicar les mesures bàsiques de protecció per la Covid-19: distància de 2 metres, neteja de mans, i ús de mascareta.

La jornada de sensibilització i neteja als Colls i Miralpeix és una activitat que forma part de les accions d’educació mediambiental, que realitza el Servei de Medi Natural i Litoral del Consell Comarcal del Garraf, per fomentar i impulsar la divulgació dels valors ambientals del territori, donar a conèixer els espais naturals de la comarca i sensibilitzar sobre l’impacte dels residus a la natura.

 

Jornada de sensibilització i neteja als Colls i Miralpeix

Data: Diumenge 19 de juliol

Lloc: Colls i Miralpeix

Horari: 09.00 h

Organitzen: Consell Comarcal del Garraf, Ajuntament de Sitges, Ajuntament de Vilanova i Ajuntament de Sant Pere de Ribes.