Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Medi ambient

Els ficus del carrer Artur Carbonell i Hort Gran se substituiran per pereres i arbustos

La substitució dels ficus del carrer Artur Carbonell i Hort Gran per pereres i arbustos iniciada aquesta setmana s'ha dut a terme amb urgència donada l'afectació dels arbres sobre l’entorn, especialment canonades subterrànies de gas i aigua, i voreres. La setmana vinent es plantaran els arbustos i les pereres, de l'espècie Pyrus Calleryana.

Els ficus del carrer Artur Carbonell i Hort Gran seran substituïts la setmana vinent per pereres de l'espècie Pyrus Calleryana. Entre demà dijous i divendres es trauran les soques del carrer, com a pas previ al transplantament del nou arbrat. Els arbres es plantaran en els mateixos punts on havien els ficus, a excepció d’aquells on, per la seva proximitat, puguin afectar fanals i semàfors. En aquests darrers casos s'hi plantaran arbustos.

L'actuació s'ha realitzat amb urgència donada l'afectació agressiva sobre l’entorn, especialment les canonades subterrànies de gas i aigua, però també a les voreres i el paviment del carrer. A més, els arbres restaven il·luminació, especialment llum dels fanals a la nit, fet que podia generar inseguretat en un lloc de pas freqüentat, especialment per la seva proximitat amb l’estació de tren.

Fa tres mesos, l'Ajuntament va començar a treballar una solució en veure que la poda dels ficus resultava agressiva per als propis arbres. Per aquest motiu, es va procedir a efectuar una diagnosi, es van analitzar alternatives i es va posar en marxa l'actual procés. Finalment, es va concloure que la plantació de pereres i arbustos era la millor opció per les dimensions limitades de l’arbrat i les seves arrels. Tanmateix, es va optar per la tala dels ficus per la perillositat de trasplantar uns arbres que, per la grandària de les seves arrels, podien afectar les canonades del subsòl.

La Pyrus Calleryana és una espècie caducifòlia que no fa pera, menys voluminosa que el ficus. La fulla és blanca durant quinze dies a la primavera, verda a l'estiu i vermella a la tardor abans de caure.