Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Medi ambient

Els Jardins de Terramar incorporen un espai per a insectes per fomentar la biodiversitat

L’Ajuntament projecta també col·locar aquestes instal·lacions per a insectes a Can Milà i al jardí naturalitzat del passeig marítim. Amb aquests refugis, coneguts com a Hotels d’Insectes, l’objectiu és crear espais per a que espècies amenaçades puguin fer els nius i hibernar.

El Jardí de Terramar disposa, des d’aquesta setmana, d’un refugi per a que diversos insectes hi puguin fer el seu niu i hibernar. Aquesta instal·lació es coneix com a Hotel d’insectes i està pensada com una estructura apta per a diverses espècies d'insectes beneficiosos, com ara abelles, marietes i crisopes. Els hotels d'insectes ajuden a promoure la biodiversitat i el control biològic de plagues en jardins i camps agrícoles. Per tant, la seva instal·lació ha de permetre contribuir a la conservació d'espècies amenaçades per la pèrdua d'hàbitat.

Aquestes estructures per a insectes estan fetes de materials naturals com fusta, bambú, palla i fulles. El refugi que ha insta·lat la brigada als Jardins de Terramar fa 125 cm d’alt, 60 d’ample i 20 de fondària i pesa 41 quilos.

La previsió de l’Ajuntament de Sitges és que s’instal·lin 4 hotels d’insectes més, de tamany més reduït, que es repartirien entre Can Milà i el parterre naturalitzat del Passeig marítim. 

Aquesta és una acció que forma part del pla de treball de la regidoria d’Acció ambiental per tal de potenciar la biodiversitat en els espais verds urbans de Sitges.