Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Medi ambient

Èxit de la primera jornada de la unitat mòbil de reparació de petits electrodomèstics

Imatge de la "Repartruck" al costat del Mercat Setmanal de Can Robert
Imatge de la "Repartruck" al costat del Mercat Setmanal de Can Robert
36 persones es van apropar-se, dijous passat, fins a la “Reparatruck” i sis persones van aprendre a reparar els seus petits aparells. A partir del mes de febrer Sitges disposarà d’aquest servei quinzenalment

Una batedora, una cafetera, un reproductor de CD, un bullidor o un llibre electrònic. Són alguns dels aparells que els ciutadans van aprendre a reparar, amb l’ajuda d’un tècnic especialitzat, dijous passat a la “Reparatruck”. Durant les tres hores que la unitat mòbil va romandre al passeig de Vilafranca, al costat del Mercat setmanal de Can Robert, 36 persones van apropar-se per demanar informació i sis més van portar els seus petits electrodomèstics per aprendre a reparar-los.

A partir del mes de febrer, la “Reparatruck” donarà servei periòdic a Sitges. La seva ubicació inicial serà el Mercat setmanal dels dijous, tot i que no es descarta, en funció de les necessitats ciutadanes, fer rutes itinerants.

La iniciativa, organitzada per l’Ajuntament de Sitges conjuntament amb el Consell Comarcal i amb el suport de la Diputació de Barcelona, té com a objectiu fomentar la reparació, allargant la vida útil d’electrodomèstics, bicicletes i aparells informàtics i elèctrics, alhora que prevenir la generació de residus.