Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Medi ambient

Exposició sobre la riquesa dels 26 km de costa de la comarca del Garraf

L’Estudi Vidal exposa una mostra del Consell Comarcal que recull la varietat natural i patrimonial del litoral del Garraf, des de Cubelles fins a Sitges.

‘Arran de mar’ és el nom de l’exposició que reivindica els valors naturals i patrimonials de la costa del Garraf i que es pot veure a l’Estudi Vidal aquest cap de setmana, d’11 del matí a 2 del migdia i de les 4 a les 7 de la tarda. El cap de setmana del 14 i 15 de novembre estarà tancat, però es podrà tornar a visitar el tercer i quart cap de setmana del novembre (dies 21, 22 i 28, 29), també en els mateixos horaris de matí i tarda. 

La mostra és un passeig pels 26 quilòmetres de costa del Garraf, des de Cubelles fins a Sitges, amb fotografies de l’Associació ProMar, David Gómez i Mike Alentorn, que també s’ha encarregat del disseny. Amb aquestes imatges, es vol fer una nova mirada a aquests espais i contribuir a la seva protecció. De fet, molts d’aquests llocs ja són espais naturals preservats com a Llocs d’importància Comunitària, Zona d’Especial Protecció per a les Aus o estan dins de la Xarxa Natura 2000.

L’exposició permet visualitzar l’alt valor ambiental d’aquests diversos espais naturals vora el mar. Es tracta de llocs rics en patrimoni natural i històric (amb garrigues, pinedes i matollars) i també interessants geològicament, per una costa abrupta formada per  platges, cales, coves, esquerdes, falles, penya-segats i canyissars, a banda de zones deltaiques i fluvials.

A ‘Arran de mar’ també s’hi troben vinyes i conreus, camins de ronda, senders i grans recorreguts. El patrimoni arquitectònic d’ermites i castells es combina amb el de coves amb restes prehistòriques, amb el denominador comú del mar, un element fonamental per entendre la comarca, i que també és un altre espai d’elevat interès natural.

Aquesta exposició està coordinada pel Servei de Medi Natural i Litoral del Consell Comarcal del Garraf i arriba a Sitges de la mà del Servei de Medi Ambient de l’Ajuntament de Sitges.