Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Medi ambient

L’Ajuntament inicia els treballs de prevenció contra incendis a les urbanitzacions

Els perímetres de Rat Penat i La Llevantina s’estan netejant, per mantenir les franges existents de seguretat en cas de foc forestal.

Les urbanitzacions de Rat Penat i La Llevantina són les dues primeres ubicacions on s’està netejant el perímetre per evitar la propagació d’un possible incendi forestal. Aquestes franges de seguretat al voltant de les urbanitzacions de Sitges es preveu que estiguin acabades abans de la revetlla de Sant Joan, el pròxim 23 de juny.

A Rat Penat i a La Llevantina els treballs van començar la setmana passada. Les feines que s’hi fan consisteixen en el manteniment adequat del perímetre de la urbanització, amb una feina de desbrossada de 25 metres d’amplitud.

L’Ajuntament s’ha fet càrrec d’aquestes neteges per l’alt risc d’incendi i ha adjudicat els treballs per un valor de 7.768,57€ a La Llevantina i 10.125,28€ a Rat Penat. Al llarg dels pròxims dies s’adjudicaran les neteges perimetrals de les urbanitzacions de Quint Mar i de Montgavina, que es preveu de fer l’any 2024.

Aquests treballs de manteniment de les franges perimetrals contra incendis és una obligació per llei que han de fer les urbanitzacions. Malgrat això, les dificultats de les urbanitzacions per organitzar-se i complir aquesta obligació d’executar aquests treballs i mantenir les franges de seguretat contra els incendis en bones condicions, ha obligat l’Ajuntament a decidir que aprovarà una ordenança reguladora d’aquest servei. Això significa que l’Ajuntament acabarà repercutint les despeses dels treballs adjudicats sobre les propietats afectades.