Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Medi ambient

L’Ajuntament obre demà al públic el jardí de Can Ferratges

Imatge de Can Ferratges
Imatge de Can Ferratges
L’espai serà de lliure accés a partir de demà divendres, després dels treballs d’adequació i millora que hi ha dut a terme l’Ajuntament en els darrers mesos.

L’Ajuntament de Sitges obrirà al públic, demà divendres, el jardí de Can Ferratges. L’obertura d’aquest espai serà possible després que la regidoria de Serveis Urbans hi hagi dut a terme, en els últims mesos, diversos treballs d’adequació i millora de l’espai. Entre d’altres, s’hi han instal·lat bancs i papereres noves, s’han fet treballs de jardineria i s’ha renovat tot l’enllumenat.

El regidor de Serveis Urbans, Jaume Monasterio, ha explicat que l’obertura d’aquests jardins suposa “guanyar un espai verd per a la ciutadania, un petit pulmó urbà que fins ara era inaccessible”. Monasterio ha afegit que “les zones verdes, sobretot aquestes que es troben enmig de l’entramat urbà, són àrees que milloren la qualitat de vida, espais per respirar, descansar i gaudir a petita escala de la natura”.

A més de diverses palmeres, el jardí de Can Ferratges compta amb dos exemplars d’arbres singulars: un llorer que forma part del Catàleg d’arbres singulars de Sitges, i un braquiquito que, per ser considerat un arbre rar, forma part de l’Inventari del Patrimoni Cultural del municipi de Sitges del 2008.

A partir de demà divendres i fins el 15 de setembre, el jardí de Can Ferratges estarà obert de 10 del matí a 21h. Després, igual que altres zones verdes de la vila com l’Hort de Can Falç, el jardí passarà a funcionar amb horari d’hivern, obrint de 9 a 19h.

En els seus inicis, el jardí de Can Ferratges formava part de la fàbrica de Can Ferratges. Quan va desaparèixer la fàbrica, el jardí va continuar sent de propietat privada fins que els darrers propietaris van cedir l’espai a l’Ajuntament, que l’havia mantingut tancat fins ara.